Прокурори и следователи от Хасково на протест заради атентата срещу Гешев

    Прокурори, следователи и служители излязоха на протест пред Съдебната палата в Хасково заради атентата срещу обвинител №1 Иван Гешев. Те се събраха точно в 11 часа пред сградата на държавната институция, за да изразят недоволството от случилото се вчера предиобед, когато на пътя София – Самоков пред една от колите, с която се е придвижвал Гешев, е избухнало взривно устройство. При инцидента нямаше пострадали хора.

    От свое име и от името на колегите си становище по случая изрази административният ръководител на Окръжна прокуратура – Хасково Иван Стоянов.

    „Изразяваме своя категоричен протест срещу невижданата по своя размер атака срещу правосъдието и националната сигурност предвид терористичния акт, който вчера беше извършен по отношение на главния прокурор на Република България“, каза Иван Стоянов. Допълни, че делото за инцидента се наблюдава от Софийска градска прокуратура.

    „Към момента не се чувствам застрашен, но знае ли се... В крайна сметка никой от нас – тук присъстващите няма охрана, така че знам ли какво може да се случи“, коментира Иван Стоянов. Той допълни, че прокурорите ще продължат да работата си, както и преди, спазвайки закона и изпълнявайки служебните си задължения.

    Стоянов каза, че за организирания мълчалив протест в Хасково са уведомили Община Хасково. Недоволството днес беше охранявано от полицаи. Подобни протести имаше и в други градове в България.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ко
      Корумпирани мошеници!
      50 -2
      12:36, 2 май 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Из
      Излагат се
      76 -2
      13:32, 2 май 2023
      Как протестират срещу мафията. Да я хванат тази мафия. Ама те точно обратното правят. Прилича на началото на демокрацията и мафиоти, но вече в тоги си преразпределят райони.
      • То
        Точно така
        47 -1
        17:43, 2 май 2023
        Нае разбирам срещу какво протестират. Именно те 20 години корумпираха и разрушиха правораздаването до степен някой да се чуства безнаказан да гръмне главния прокурор. то от него почва всичко.Един няма в затвора за корупция и далаверо. Милиарди изнесоха навън а прокуратурата спи. Като го питаха къде е Пеевски по делот КТБ се подсмихваше .И да е само той. Виждам поне двама магистрати на снимката със спорни решения и замазване на дела.Протест ! Ай сик....
    • 3
      См
      смях
      61 -5
      14:35, 2 май 2023
      Излагат се от всякъде.Кой вярва в това?Никой от обикновените граждани.Нарочно си го правят.Застрашени са.Излагат се.
    • 4
      Хи
      Химената
      44 -4
      14:46, 2 май 2023
      Пиратка по-големи щети ще направи ! Бутилката дори е била по-опастна ! Можеше да седне на нея докато пикае .
    • 5
      Yk
      yk
      38 -3
      15:54, 2 май 2023
      Това е все едно да кажа, аз няма да работя защото като работя и се изпотявам.
    • 6
      За
      За съжаление
      24 -4
      16:49, 2 май 2023
      Ще ви убият само , ако не слушате гербопитеците и депесарите! Няма страшно, не скачате срещу работодатели! Рано или късно ще има кървав преврат в България, който така или иначе трябваше да се случи!
    • 7
      Ку
      Кука
      17 -2
      19:50, 2 май 2023
      Усещате ,че започват да ви търсят сметка и си правите инсценировка,но не забравяйте че ако хукнете на изток там са Черепа и Галевите,търсете убежище в ......Сибир!
    • 8
      Ха
      хахаха
      35 -3
      19:50, 2 май 2023
      Крайно време е прокуратурата да разбере че народа не я харесва.Никакви постановки с бомбички няма да помогнат да им се вдигне рейтинга.За нищо не стават.Никаква работа не вършат.Никого не вкараха в затвора, никого не осъдиха.Но как ли да осъдят като трябва първо те да влезат в затвора.Това прокуратура и полиция са структури които много сериозно трябва да се реформират.Те не помагат на гражданите по никакъв начин.Те служат само на мафията.Само дето ги издържаме.Престъпниците не са в затвора, а напротив имат хотели по морето и на други места.Вместо да лежат в затвора пишат книги ...Прокуратурата няма никакво реноме, никой не и вярва.Напротив, всички знаем че заради тях не можем да станем нормална държава.
    • 9
      Ии
      Иии
      12 -1
      23:03, 2 май 2023
      Стига корупция ...
    • 10
      11
      111Ф
      21 0
      00:27, 3 май 2023
      Леле прокурори на протест,е такова чудо никъде по-света го няма прокурори да протестират,че имало престъпност,вместо да си стегнат дупетата и да работят и осъждат престъпници,те си играят на протести сякаш с тия протести ще стреснат някого.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини