Извадиха контрабандни цигари от кашони с дрехи

Изображение 1 от 3

    Над 140 000 контрабандни цигари задържаха митническите служители на пункта ”Капитан Андреево”при две проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция.

    При един от случаите, на 9-ти февруари, незаконните цигари са открити в камион с турска регистрация пристигнал на българския граничен пункт на път от Ирак за Германия. Той е проверен по метода „анализ на риска“ с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол в товарното помещение в кашони с дрехи са открити 6130 кутии цигари без български акцизен бандерол.

    Ден преди това в лек автомобил Мерцедес митничарите откриват още 900 кутии цигари. Тютюневите изделия, които също са били без български акцизен бандерол, са открити под купето, между пода и предпазна пластмасова кора на автомобила. В превозното средство пътували от Турция за България водачът и неговия спътник – български граждани.

    Контрабандните тютюневи изделия са иззети. На водачите на превозните средства са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки – цигари без знанието и разрешението на митническите органи.

    Само за първите 10 дни на февруари митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали близо 20 000 кутии с 400 000 къса цигари без акцизен бандерол, уточняват от митническото звено в Свиленград.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини