Новогодишното празненство на централния площад в Димитровград завърши с осъдителна присъда за димитровградчанин

Димитровградчанин с предишни провинения е осъден да заплати глоба в размер на 300 лв. заради етнически обиди към служители на реда и буйство в ЦСМП-
Димитровград.

В новогодишната нощ около 01.15 часа, подпийнали, нарушителят и приятелката му отишли на централния площад в Димитровград, където се провеждало обществено мероприятие по посрещането на новата 2023 година. Подпийналият димитровградчанин решил да търси сметка на полицейските служители, защо са паркирали на главния булевард и започнал да ги снима с мобилен телефон. Димитровградските полицаи са изискали документите на мъжа, което го провокирало да започне да ги обижда на висок глас на публичното място. Мъжът тръгнал да ходи по булеварда, което според полицейските служители създавало предпоставки за ПТП, поради което единият полицай го настигнал и върнал до патрулния автомобил, където мъжът продължил да буйства и да отправя обиди към тях, след което отново тръгнал да ходи по булеварда. Това му поведение накарало полицейските служители да му разпоредят да остане при тях, докато извършат проверка на документите му, но след като той не се подчинил на разпореждането им, те решили да го задържат в РУ-Димитровград. Същевременно при двамата полицаи се намирала и приятелката му, на чиито документи те също извършили проверка. Д. не изчакала края на тази проверка и си тръгнала, като личната й карта останала у полицейските служители.

Веднага след това, нарушителят бил отведен с полицейската кола до сградата на РУ-Димитровград, където му било обяснено, че ще бъде задържан за 24 часа, както и причината за това му задържане - неизпълнение на полицейско разпореждане и създаване на опасност за движението по пътя. След това, той бил откаран до ЦСМП-Димитровград, за да му бъде извършен преглед от медицинско лице. След прегледа от дежурния медицински екип, нарушителят разбрал, че ще бъде задържан в РУ-
Димитровград и започнал да буйства. Отправял обиди към двамата полицейски служители, наричайки ги *„Чикиджии“,  и * „Рязан, гаден турчин“. После започнал да рита с крака стените и входната врата на спешното отделение, след което нарушителят е бил отведен в РУ-Димитровград и съден още същия ден.

Съдът осъжда димитровградчанина за нарушаване на обществения ред и спокойствие. Поради своята по-ниска степен на обществена опасност и поради изразеното съжаление и извинение от страна на подсъдимия, съдът заключва, че провинението не представляват престъпление по НК и му налага административно наказание “Глоба” в размер на 300 /триста/ лева.

* ако държите да видите използваните обиди, трябва да маркирате невидимия текст между кавичките.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини