Деца от Асеновград с награди от световен конкурс за детско хайку

Изображение 1 от 3

    Приключи XVII световен конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Градове“, организиран от японската фондация JAL и японските авиолинии Japan Airlines с участието на БХС.

    Фондация „Иванка и Георги Янкови“ съдейства за популяризирането на конкурса, като осигури изпращането на условията за участие до детските градини и основни училища в общината, заедно с примерни хайку по темата.

    Шестдесет деца от Асеновград участваха в световния конкурс.

    Награди получиха възпитаници на ДГ „Зорница“, с директор Елица Костова и учители Елка Стефанова и Мария Калайджиева - за детско хайку с рисунка на Десислава Калоферова – 6 г. „Нощ в планинско градче – в къщички заспали свети луната".

    За ДГ „Дружба“, с директор Антония Русева и учителки Мария Русева и Веселина Иванова - за хайку на Диана Капсъзова - 6 г. - „Нашият град – дълги улици, щастливи хора“.

    И НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“, със секретар Петя Дачева и художествен ръководител Ламбрияна Форева за хайку на Яна Боярова – 8 г. - „Шарено хвърчило. Детски смях отнася облаците над града“.

    И трите хайку показват умението на децата да наблюдават света, заобикалящата ги действителност – природата, нашето ежедневие и да запечатат в образи и слово видяното, което ги прави съпричастни с него.

    Навярно и стимул за по-нататъшните успехи беше и организираната изложба от БХС с наградени хайку с детска рисунка, на 15.10.2022 г. в столична община, зала „София“, където бяха и творбите на децата от Асеновград.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини