Пламнахме! Грипът ни превзема. Преглед на националния печат

„Сега": Груевски се извини

Нямаме никакви териториални претенции - нито към Българи, нито към която и да е било друга съседна страна. Това заяви премиерът на Македония Никола Груевски пред македонската телевизия А1 по повод вчерашната остра реакция на българския държавен глава Георги Първанов.
Преди няколко дни в Австралия Груевски заяви, че установилите се там македонците имат уникалната възможност да живеят заедно със сънародниците си от Егея и Пирин, защото „няма вардарци, няма егейци, няма пиринци, а съществуват само македонци".


„Труд": Разсипията на Станишев - на прокурор

Докладът на Сметната палата за разсипията на кабинета "Станишев" в последната година и половина на управлението му отива в прокуратурата. Това съобщиха от върховния одит. Оттам не дават подробности по съдържанието си, но "Труд" запозна читателите си със скандалните констатации в документа още на 7 октомври.
Той изобилства с фрапантни примери за бюджетни злоупотреби, направени от администрацията на Станишев. Затова одиторите смятат, че има данни за престъпление.

„24 Часа": Резервът въртян тайно по банки

Двама финансови министри- бившият Пламен Орешарски и сегашният Симеон Дянков, влязоха във взривоопасен фискално-банков спор по време на парламентарния контрол вчера.
Дянков обвини предшественика си, че част от фискалния резерв е била държана тайно в търговски банки по време на неговия мандат. Той направи това отговаряйки на въпрос на Орешарски за заявени намерения на сегашния кабинет част т фискалния резерв да се извади от БНБ и да отиде в търговски банки за по-високи лихви.


„Стандарт": "Кремиковци" на разпродажба

"Кремиковци" отива на разпродажба. Това ще е най-вероятната съдба на комбината, след като облигационерите гласуваха против оздравяването на комбината. Над половината от собствениците на дълговата емисия са се обявили против приемане на оздравителната програма на гласуване до представителя им "Лоу Дибенчър" в понеделник. За да се приеме спасяването на завода, е трябвало поне 75% да са "за". Единствено "за" е бил фондът на българина Анжело Москов. Така "Лоу Дибенчър" ще се обяви против оздравителния план, внесен от синдика на комбината Цветан Банков, който предвиждаше обръщане на вземанията на кредиторите в собственост. Срокът всички кредитори да заявят повторно намеренията си е 9 ноември.

„Стандарт": Пламнахме!

Пламнахме! Свински грип превзе страната. Първи епидемия обявиха Търговище и Никопол. Още 8 области са на ръба, съобщи д-р Ангел Кунчев, епидемиолог номер 1. Всеки момент може да бъде наложена карантина и в Ямбол, Стара Загора, Габрово, Бургас, Плевен, Монтана, Шумен и Ловеч.
В най-заразените райони на 10 000 души поне 200 са на легло. Трима берат душа в Бургас, Варна и Габрово. Над 100 училища в страната са затворени, 60 от тях са в Търговище.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини