240 деца болни от свински грип. Преглед на националния печат

„Сега": Получаваме €300-те млн. за "Козлодуй"

Европейската комисия одобри предложението да бъдат отпуснати на България още 300 млн. евро като компенсации за закриването на четирите малки реактора на АЕЦ „Козлодуй". Парите са за периода 2010-2013 г.
С допълнителните компенсации условията за България се изравняват с тези за Литва и Словакия, които също закриха ядрени реактори. Двете страни получиха за това финансова подкрепа от Евросъюза до 2013-а година.
До момента сме получили 550 млн. евро за спирането на реакторите.


„Стандарт": Разпити и уволнения в "Шпионската Перла"

Сапунката с анонимния уж доклад на ДАНС надмина и хитовите турски сериали. Живеем като в "Шпионска Перла", коментираха зевзеци по жълтите павета вчера. Цунами от разпити и уволнения заля държавата след излизането на "доклада на ДАНС" в svejo.net. От документа стана ясно, че мистичният Стефан Гамизов натискал бившия шеф на ДАНС Петко Сертов и съветници на експремиера Сергей Станишев да влияят в решенията на министър-председателя. Той работел и за бизнеса на Христо Ковачки в Сърбия, твърди анонимката.
В събота пък премиерът Бойко Борисов обяви, че Станишев не е върнал в секретното деловодство на Министерския съвет доклад на ДАНС от октомври 2008 г. за лица, които оказвали деструктивно влияние върху министерства.


„24 Часа": 240 деца болни от свински грип

Училище в Трявна пламна от свински грип, съобщиха потърпевши родители в "24 часа" вчера. След като над 240 деца останали вкъщи за лечение, в понеделник директорът на СОУ "П. Р. Славейков" алармирал РИОКОЗ - Габрово. От днес затварят и останалите 3 училища. Засега грипната ваканция е до края на седмицата. До момента нямало тежки случаи.
Изпратени са 100 дози тамифлу, които ще се дават по преценка в приемно-консултативното отделение на местната болница, каза д-р Николай Пенчоков от РИОКОЗ. Трявна е на крачка от епидемия, добави той.

"Новинар": Поставят камери в учебните коли, листовките - анонимни

Камери ще записват обучението и изпитите на кандидат-шофьорите. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, представени вчера от транспортния министър Александър Цветков. По този начин ще се предотврати практиката шофьорските книжки да се купуват, обясни министърът. Ако бъде приет, законът може да заработи още от догодина. Записващи устройства ще бъдат монтирани в колите, където курсистите се обучават и се провеждат изпитите им, както и в залите на автомобилните центрове, където кандидатите решават листовки. Автомобилите ще бъдат оборудвани с GPS-система.

„Дума": Фалшив сигнал намери Румен Гунински

Студентът Румен Гунински, който бе отвлечен преди десетина дни, е бил намерен. Тази новина, съобщена вчера по обяд от БНТ, вдигна на крак полицията. Според информацията момчето е било изоставено във вилната зона "Килиите" край София. Информацията, че 20-годишният студент е открит, не бе потвърдена нито от пресцентъра на МВР, нито от заместник-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров, нито от софийския градски прокурор Николай Кокинов. Бащата на момчето заяви, че разбира от медиите за това, че синът му е намерен. Гунински-старши още веднъж потвърди, че до този момент не е получавал обаждане от похитители и че не е плащал откуп.
"Работата по случая продължава", бе необичайно малословната реакция на Бойко Борисов, която дойде малко след 14 ч. Той също не потвърди, че момчето е намерено. "Няма такава информация при нас", заяви премиерът и отсече, че повече по темата няма да говори.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини