Коледни заплати? Забравете! Преглед на националния печат

„Труд": Берлускони: Заедно можем повече

"Ние сме сред първите три търговски партньора на България." Това заяви италианският премиер Силвио Берлускони на пресконференция в София, след като пристигна на двудневно посещение у нас по покана на колегата си Бойко Борисов.
Берлускони поздрави програмата за модернизация на правителството. Той отправи най-сърдечни пожелания за успех на българското правителство и премиера Борисов, предаде "Фокус".

„Дума": Двама от ВСС подадоха оставки

Членовете на Висшия съдебен съвет Иван Димов и Стойко Стоев, които бяха замесени в скандала с плевенския бизнесмен Красьо, вчера подадоха оставки. Техните имена бяха в тефтерчето на Красимир Георгиев, който обещавал специфична подкрепа за спечелване на магистратски постове. Третото име, за което се предполага, че е търсил помощта на Красьо от Плевен, е на Пламен Стоилов. Ден преди Димов и Стойков да подадат оставки, градският прокурор на София Николай Кокинов не отрече информацията, че в тефтерчето на бизнесмена има и имена на политици, но отказа да ги посочи.

„Стандарт": Дянков: Коледни заплати? Забравете!

Коледни заплати? Забравете! Така финансовият министър Симеон Дянков попари надеждите на народа за бонуси по празниците. Няма да има нито добавки към пенсиите по Коледа, нито 13-а заплата за работещите в държавния сектор, обяви вицепремиерът в Кърджали вчера. Коледните "подаръци" за пенсионери и чиновници се режат заради дефицита в държавния бюджет от 540 млн. лева в края на септември. Общините също няма да разчитат на допълнителни помощи, въпреки че са на червено с 320 млн. лева, стана ясно от думите на Дянков. И следващата година се очертава много тежка, каза министърът в Смолян. Декември, януари и февруари ще са най-критични, а следващите 6 месеца ще бъдат трудни за държавата и общините, посочи той. Хазната ще бъде по-щедра за училищата и здравето.

„Новинар": Полицаи се гаврят с 16-годишна във Варна

Двама полицаи от Разград са извършили непристойни сексуални действия с непълнолетно момиче, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. В момента са уточнява и съпричастността на трети техен колега.
Полицаите били командировани във Варна, за да помагат на колегите за обществения ред по време на активния туристически сезон. Към тях се обърнала за помощ непълнолетна, която била избягала от дома си. Тя разказала, че младеж направил опит да я изнасили на плажа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини