ГЕРБ-СДС внесе искането за вот на недоверие към правителството

ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента 59 подписа тази сутрин под искането за вот на недоверие към правителството. Това съобщи на брифинг в Народното събрание председателят на групата Десислава Атанасова.
Още вчера на извънредна пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев съобщи, че днес вотът ще бъде внесен и той е заради провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика.

От най-голямата опозиционна парламентарна сила искат още тази седмица да бъде разгледан законопроектът им, внесен снощи за промени в Изборния кодекс (ИК), свързани с връщането на възможността да се гласува и с хартиена бюлетина в избирателните секции, освен машинния вот.

Предложили сме в програмата тази седмица в Народното събрание да бъде разгледан и законопроектът на БСП, който някак странно вече два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от "Продължаваме Промяната", допълни Атанасова. За ГЕРБ-СДС било абсолютно необяснимо как коалицията, част от която внася такъв законопроект, другата част да не допуска за разглеждане и обсъждане темата с детайли. Заради това считаме, че освен нашия законопроект за промени в ИК, който е изключително належащо да бъде разгледан в правна комисия, парламентарната зала тази седмица трябва да разгледа и този на "БСП за България", посочи депутатът.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини