Костов и Станишев в съюз срещу ГЕРБ. Преглед на националния печат

„Новинар": България не се отказва от "Бургас - Александруполис"

България не се отказва от участието си в проекта за петролопровод „Бургас - Александруполис" и за момента няма много причини, поради които да не продължим реализацията му. Това заяви вчера енергийният министър Трайчо Трайков след среща с представители от Международната проектна компания, която ще изгражда съоръжението - „Транс Болкан Пайплайн". В „Бургас - Александруполис" България и Гърция си разделят по 24,5 процента, а останалият дял от 51 процента държи Русия.


„Стандарт": Костов и Станишев в съюз срещу ГЕРБ

Експремиерите Сергей Станишев и Иван Костов скочиха срещу проектобюджета за 2010 г. Те взеха на мушка вицепремиера Симеон Дянков. Пръв срещу действията на властта и новия бюджет се обяви в парламента Станишев.
"Този парламент прокарва лобистки закони в интерес на един или друг депутат. Това не прилича на предизборните обещания на Бойко Борисов. Господин Дянков всеки ден си играе и експериментира с нервите на българите, като прави бюджета на тъмно и предлага по-високо данъчно бреме", заяви от името на БСП Станишев. Той цитира изказване на премиера Бойко Борисов, в което ГЕРБ обещава да работи извън политически или икономически интереси. "Стоте дни на толерантност изтичат", предупреди още Станишев. По време на изказването му депутатите от ГЕРБ подвикваха и ръкопляскаха, за да заглушат думите му. Наложи се шефката на парламента Цецка Цачева да ги скастри, като призова за тишина в залата.


„Дума": Божидар Димитров покани Спаска Митрова на работа

Около 20 000 македонци са поискали и получили българско гражданство само през последните години. Само за септември 2009-а те са 146, а днес ще бъдат разгледани още няколко молби. Това каза министър Божидар Димитров в коментар на случая Спаска Митрова, която в четвъртък бе освободена от македонски затвор.
Случаят Спаска е част от цялостната ребългаризация, която се наблюдава в последните години, това са хора с българско самосъзнание и те са наши сънародници, според Божидар Димитров. Той предупреди, че случаят Спаска Митрова не е приключен и няма да бъде последен. Това показва, че Скопие изключително се притеснява от отношението към България.

„24 Часа": Иван Искров положи клетва като шеф на БНБ

Иван Искров положи клетва в Народното събрание като управител на Българска народна банка.
Искров поема длъжността управител на БНБ за пръв път на 3 октомври 2003 г. На 28 май тази година е преизбран за управител на банката за още шест години.
Новият мандат на Искров започва от утре.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини