Откриха телата на изтезавани и изгорени живи в харковско село, сред тях и дете

Изображение 1 от 2

    В село Гусаровка, област Харков, руските нашественици са направили стая за изтезания. Това съобщиха във Facebook от Националната полиция на Украйна.

    В съобщението се отбелязва, че на 4 април украинската армия освободи Гусаровка от руски нашественици и сега полицията документира престъпленията на руските военни, които "оборудвали камера за изтезания" в това село в Изюмски район на Харковска област.

    От полицията съобщават, че на територията на частен дом са открити осакатени тела на граждани, сред които и дете. Според разследващите, при прегледа на телата са открити следи от продължително насилие и изтезания.

    "Хората са били изгорени живи. Сред измъчваните има едно дете. Установено е, че на територията на двора дълго време се е намирала комендатурата на руските военни", се казва в съобщението.

    В доклада се казва още, че близо до едно от помещенията на земеделското дружество в Гусаровка е открито тялото на мъж, който е работил като фелдшер в болницата.

    "При огледа следователите са установили синини по тялото и лицето му. Ръцете на мъжа са вързани зад гърба му. В гръдния кош на мъжа има огнестрелна рана. Той е измъчван от руски военнослужещи", съобщиха от полицията.

    Освен това на пътя край село Гусаровка в автомобил са открити телата на мъж, жена и тригодишното им дете. Причина за смъртта им е експлозивно нараняване, получено в резултат на обстрел.

    "При разпит на местни жители на село Гусаровка е установено, че в момента има изчезнали жители. Тяхната съдба е неизвестна. По време на окупацията на населеното място военнослужещите на Руската федерация са се държали нагло и цинично, ограбвали имуществото на селяните, забранявали им да напускат домовете си, взимали превозните им средства", съобщава украинската полиция.

    Украинските следователи продължават да документират последиците от окупацията на мирни градове и населени места в Харковска област от руски военни и да събират доказателства за кървавите престъпления на окупаторите.

    Ситуацията в града и региона

    През изминалото денонощие руските нашественици извършиха 48 атаки срещу Харков и региона, в резултат на които бяха ранени 15 души, съобщава украинското военно командване.

    На 4 април Министерството на отбраната на Украйна предупреди, че нашествениците се готвят да обградят украинските сили и да превземат Харков. Кметът Игор Терехов призова жителите да не се паникьосват и увери, че градът е добре въоръжен и подготвен за отбрана.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини