РИА Новости обясни "какво трябва да направи Русия с Украйна"

На 3 април официалният сайт на РИА Новости* публикува политическия манифест "Какво трябва да направи Русия с Украйна". На руската публика популярно се обяснява, че на практика "денацификация" означава пълно унищожаване на Украйна и физическо унищожаване на онази част от украинския народ, която не е готова да признае руското господство.

Текстът, написан от Тимофей Сергейцев, редовен сътрудник на РИА Новости, дава идеологическа обосновка на политиката на геноцид. Той оправдава зверствата в териториите, окупирани от руски войски (което официалният Кремъл категорично отрича) и засилва обвиненията срещу Русия, отправени от правителството на Украйна.

Авторът съобщава, че просто смяната на правителството в Украйна не е достатъчна за Русия, тъй като "значителна част от хората - най-вероятно мнозинството от тях" подкрепя националното правителство - тоест, на езика на руския идеолог, "е овладяно и въвлечено в своята политика от нацисткия режим."

От това се прави изводът, че целта на войната е не само унищожаването на украинската армия и политическия елит, но и "набор от мерки по отношение на нацизираната маса от населението, които технически не могат да бъдат подложени на пряко наказание като военни престъпници."

Обявявайки всички украинци, борещи се срещу руската окупация за "нацисти", авторът заявява, че всички тези хора "трябва да бъдат унищожени на бойното поле максимално". Той призовава "да не се правят съществени разлики между въоръжените сили на Украйна и така наречените национални батальони, както и териториалната отбрана, която се е присъединила към тези два вида военни формирования" и да се убиват всички - военни и цивилни.

Гражданското население на Украйна, според руския идеолог, е "пасивни нацисти, съучастници на нацизма" и следователно "справедливото наказване на тази част от населението е възможно само като понесе неизбежните трудности на справедливата война". С други думи, страданията и смъртта на цивилното население в обсадените и обстрелвани градове са неразделна част от руската "денацификация". "Социалното блато... трябва да оцелее в трудностите на войната и да научи опита като исторически урок и изкупление за своята вина", пише руският неонацист.

Той обяснява, че "денацифицираната държава не може да бъде суверенна" и дори името "Украйна" очевидно не може да бъде запазено" – Русия трябва да завладее и разчлени страната на "народни републики", чието население ще трябва да живее за бъдещите поколения в условията на тежка военна диктатура, тотална идеологическа цензура и "за изкупване на вината пред Русия", в бедност и опустошение. "Не трябва да се допускат никакви "планове Маршал" за тези територии", предупреждава авторът.

За пълна яснота авторът подчертава, че "денацификацията неминуемо ще бъде деукраинизация", както и "деевропеизация" на Украйна.

Този зловещ текст се появи в една от най-големите държавни медии на Руската федерация точно в деня, когато светът с ужас наблюдаваше плодовете на "денацификацията" в района на Киев. Това едва ли е съвпадение - държавната пропаганда в Русия от съветско време е ешелонирана и многостепенна. "Социалното блато", както го нарича Сергейцев, тоест обикновените руснаци, които не са загубили човешките си чувства, получават грубо фалшивите отричания на Министерството на отбраната, докато на по-напредналата публика "се разкрива суровата истина" и се обяснява "дълбокият смисъл" на политиката на Кремъл.

Линкът на сайта на РИА Новости е недостъпен, но за статията вече писаха потресени медии в Украйна и Израел. Пълният текст може да бъде видян в кеша на Google. Не, той ТРЯБВА да бъде видян, особено от тези, които намират оправдания за действията на Русия. Както пише израелската рускоезична медия, това е документ за съда в Хага.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Че
    чеборашка-блядка
    6 -6
    19:15, 4 апр 2022
    След Украйна ще дойдат да ни освободят отново руските орки и тогава ще вържат ръцете и езиците на граждани и селяни и магистралите ще бъдат обозначени и маркирани с мини и заграждения. Останалите живи граждани ще обменят левове за рубли и ще карат жигули, лади и москвичи.
  • 2
    Гр
    грозна работа
    7 -2
    07:57, 5 апр 2022
    Мръсните рашки.Долу Путлер.За съжаление българите не осъзнават че следващите които ще бъдат "освободени" вероятнои сме ние.Долни изверги и копелета които изнасилват, разстрелват, крадат от къщите на украинците и изнасят , забележете какво изнасят например - перални????Орки гадни, само смърт за орките.
  • 3
    Ив
    иван
    5 -2
    09:30, 5 апр 2022
    Не спете спокойно путинофили. Вашият идол се е устремил към Апокалипсиса. В бързината ще унищожи и вас. И това не е художествена измислица или поредното фентъзи. Кланетата се случват пред очите на целия свят. Добре дошли в Путиновия рай!
  • 4
    Ив
    иван
    6 -2
    09:31, 5 апр 2022
    И путинофили, побързайте да си татуирате Z на видни и интимни части, защото тези дни товарищ Митрофанова ще ви проверява за лоялност. Чак след това ще се разписвате в хонорарните ведомости...
  • 5
    Ха
    хахах
    2 -4
    19:57, 6 апр 2022
    Ко става тука бе? Събор на джендърите ли? Хайде всички под леглата, че руснаците идват. Баси и смотаняците дето сте.
Последни новини