Улица осеяна с трупове в Буча

Близо 300 души трябва да бъдат погребани в общи гробове в Буча, град северозападно от украинската столица Киев, където се водиха ожесточени сражения и той беше отвоюван от украинските сили, съобщи за Франс прес кметът Анатолий Федорук.

"В Буча вече погребахме 280 души в общи гробове". Беше невъзможно да го направим в трите гробищни парка в общината, които са в обсега на стрелба на руските военни“, каза по телефона Федорук.

През последните дни руските сили се изтеглиха от няколко селища  близо до украинската столица, след провала на опита им да обкръжат Киев.

Украйна обяви, че Буча е "била освободена", но градът е опустошен от сраженията. Журналисти на АФП имаха възможност да видят там много зейнали дупки от снаряди, ударили жилищни сгради, и останки от автомобили.

Труповете на най-малко 20 души с цивилни дрехи лежаха днес на улица в Буча – град северозападно от Киев, който украинските войници отвоюваха от руските сили, видя на място журналист на Франс прес.

Мъртвите, всички в цивилно облекло, се намират в различни пози, някои с лице надолу към тротоара, други обърнати нагоре с отворени уста.

"Трима от тях са с велосипеди, след последното си каране, докато други, с восъчна кожа, са паднали до надупчени от куршуми и смачкани коли", според журналисти на АФП, които са влезли в града, след като е бил отрязан за почти месец.

Вижда се един труп с ръце, вързани зад гърба с бял плат.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    К.
    К.Велева
    11 -7
    10:36, 3 апр 2022
    За сведение на русофилите, руските войниците си прибират труповете за да бъдат наградени посмъртно за инвазията, а оцелелите обикновените граждани си погребват загиналите от бомбандировките в междублоковите пространства. Трагедията е неописуема.
    Уважаема редакция , напишете как вече има и първи жертви от радиацята сред руските войници, които бяха окупирали Чернобил?
    • Го
      гост
      4 -6
      23:29, 3 апр 2022
      Путин е изкукуригал прост милиционери ще свърши като Кадафи.
    • ИО
      И още
      3 -5
      00:42, 4 апр 2022
      Освен това мобилни крематориуми вървят след руските войници, най -вероятно, за да се замита под килима броят на действителните жертви.
  • 2
    Кр
    Крокодила Гена
    9 -6
    22:29, 3 апр 2022
    Путин и неговата клика ще го съдят така като се е състоял Нюрнбертския процес клед втората световна. Обаче това джудже няма да доживее а ще го бастисат неговите хора.
    • На
      наистина
      4 -2
      09:54, 4 апр 2022
      Наистина си куркудил, но прост. Всичко е измислено , за да се хванат такива балъци като тебе, но неси и Гена. Ти си червей !
  • 3
    Ко
    Колко
    2 -1
    12:22, 4 апр 2022
    Колко некадърен комедиант трябва да си за такива театри?
    • Wo
      wow
      2 -2
      12:29, 4 апр 2022
      Уважаваме мнението ти, но тук очевидно не става дума за твоето мнение, а за лозунгите на врага на многострадална Украйна. И очевидно самият ти не уважаваш нищо, нагъл трол. Нито умрелите нито репортерите, които са били на място
    • Ис
      Истината
      2 -2
      15:17, 4 апр 2022
      САЩ са истинския враг на Украйна, заедно с Великобритания, защото искат да воюват с Русия до последния украинец.
    • Ах
      аха
      2 -1
      15:22, 4 апр 2022
      Аxaaa, ето защо значи Русия нападна Украйна. Извинете, на вашия крокоZъбелски език се казва военна операция, не му викайте театър, че се объркахме... Нещастни, мизерни тролове
Последни новини