Жената, открила бебето в кофа за смет: Видях бебешка главичка с косичка и гръбче, веднага сигнализирах на 112 - ВИДЕО

Изображение 1 от 3

    Вчера в 14:40ч. бе открито изхвърлено бебе в контейнер за боклук в центъра на Димитровград. Новороденото е било захвърлено в платнена торба в бункер зад блок №16 на бул. Г.С.Раковски, на 150 метра в права линия от сградата на Община Димитровград.

    Деана Тенчева, която е открила захвърленото бебе, разказа за случая: "Отидох да изхвърля боклука от заведението и в контейнера видях стряскаща гледка, в някаква торба се виждаше нещо като косичка, първо предположих, че може да е куче или коте, но в последствие осъзнах, че виждам главичка с косичка и бебешко гръбче. Веднага се обадих на 112 и полиция и линейка дойдоха. Не знам дали бебето беше живо, не съм чула да издава звук или да помръдва", сподели Тенчева.

    Камери за видео наблюдение са заснели изхвърлянето на бебето в контейнера, това ни потвърди Добри Делев - собственик на фитнес-залата, зад която е било извършено деянието. По думите на Делев, вероятно новороденото е било живо, когато е изхвърлено, но не е бил свидетел на случката. Бащата на Добри Делев - Димчо потвърди, че от записите се виждало как пълна жена, вероятно от ромски произход, оставя сака с бебето в контейнера. Ситуацията се е разиграла към 14:30 часа, което е 10-на минути преди да бъде открито бебето от Деана Тенчева.

    Според органите на реда е задържана 21-годишната майка на детето от сливенското село Радецки, а бебето е било положено в платнена чанта. След довеждането си в управлението, тя е признала, че е изхвърлила бебето си от мъжки пол, тъй като било мъртвородено. Трупът на детето е транспортиран в Съдебна медицина за аутопсия. Очаква се допълнителна информация.

    Очаквайте още видео интервюта и репортаж по телевизия еТВ тази вечер в новините.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Бу
      бу
      11 -1
      12:15, 29 мар 2022
      Махнете циганите от града!
      • То
        това не е решение
        2 -1
        09:07, 30 мар 2022
        То добре ,да ги махнат. Ама няма да помогне. Вече и много българи са оскотели от тежкия и недоимъчен живот. Не е нормално в бяла държава да работиш и да не можеш да издържаш себе си , камо ли семейство. Ами който няма работа ?....
        Това, което е направила тази жена /ромка или не- не е законно/. Има социални служби, приемни семейства- имало е решение на това, че не иска детето.
    • 2
      Ст
      стоп
      3 -1
      15:23, 30 мар 2022
      Напълниха и училищата с мангета. Не може да си заведе човек децата на училище и да е спокоен. Само проблеми с тия!
    • 3
      На
      Наркос
      1 0
      14:17, 1 апр 2022
      Тая от ротаната е пълна наркоманка наперана по цял ден, вечно изцъклени очите и, чуди се кой к*р да осмуче две не вижда. Дърта чанта ама се представя за лачена
    Последни новини