Представят публично проекта за бюджет на Асеновград за 2022 г.

Публично обсъждане на проекта за бюджет на община Асеновград за 2022 г. ще се състои след седмица.

Събитието е планирано за следващия четвъртък, 31-ви март.

Всеки, интересуващ се от темата, може да присъства и да изрази мнението си или да отправи предложение.

Покана към местната общност за участие в публичното обсъждане отправя кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев.

Целта на дискусията е представяне на плана за разходване на публичните средства пред гражданите, което е знак за прозрачно управление.

Община Асеновград кани всички заинтересовани да присъстват, да изразят мнение, да отправят предложение, да задават въпроси.

Ръководството на общинската администрация категорично заявява, че разработването и приемането на общинския бюджет е едно от най-важните решения и то трябва да се взема с активното участие на местната общност.

Затова е важно да се чуе мнението на гражданите по проекта на бюджета за 2022 г.

Събитието ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и пропускателния режим в общината.

Обсъждането ще се състои на 31.03.22 г. (четвъртък) от 11:30 ч. в зала 601 – на VI етаж в сградата на община Асеновград (заседателната зала на Общинския съвет).

Материалите по проекта за бюджета 2022 г. ще бъдат изложени на табло в Информационния център на общинската администрация и публикувани на сайта на общината: www.asenovgrad.bg .

Поканата към гражданите за участие в общественото обсъждане е отправена от кмета на община Асеновград доктор Христо Грудев на основание чл.84, ал.6 от Закона за публичните финанси и във връзка с чл.24, ал.6 от Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини