Българската търговско-промишлена палата обяви подробности по процедурата за издаване на сертификати за форсмажор

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) приветства бързата реакция на управляващите на нашето писмо № 167 от 8 март 2022 г., с което поискахме в спешен порядък да бъде издаден акт на Министерския съвет/Министерството на икономиката или/министерство на външните работи, констатиращ войната  в Украйна, което е класически случай на наличие на форсмажор, съобщиха от Палатата.

Вчера министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че ще бъде внесено предложение в Министерски съвет за обявяване на форсмажор във връзка с войната в Украйна. То ще важи от 24 февруари до края на март и ще се отнася за всички сектори в българската икономика.

От БТПП напомнят на всички компании, които възнамеряват да уредят отношенията си със свои партньори, че следва незабавно да ги уведомят за забава/неизпълнение на сключени договори, което се дължи на войната в Украйна и свързаните с това ограничения.

Подробностите по процедурата за издаване от БТПП на сертификати за форсмажор са на сайта на БТПП на следния линк https://www.bcci.bg/tradereg-FMsertif-bg.html

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини