Министър Нинова възложи проверки на всички бензиностанции и търговци на горива

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова възложи на Комисия за защита на потребителите (КЗП) проверки на бензиностанциите в цялата страна във връзка с изкуствено създадената паника и недопускане на спекулативно повишаване цените на горивата, съобщиха от Министерството.

Дирекция "Регулиране на икономическата дейност" към Министерството на икономиката и индустрията започна проверки на лица и фирми, осъществяващи търговия на едро на нефт и продукти с нефтен произход, които са в Регистъра на икономическото министерство, за евентуални закононарушения на регистрационния режим.

"Няма да позволим никой да трупа свръхпечалба на гърба на хората. Започнахме проверки чрез КЗП и ресорната дирекция в Министерството на икономиката. Ще използваме всички законови механизми, за да защитим потребителите", заяви министър Нинова.

Източник: БТА

Видеа по темата

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ни
    Нинова
    2 0
    21:06, 4 мар 2022
    Нинова, нинова, оправи пенсиите. Сега ще оправиш и горивата. Големи лъжци излезнахти, барабар с прод. подмяната. Това ви е последен мандат......
  • 2
    Па
    ПАТРИОТ
    1 0
    11:30, 5 мар 2022
    Тази бабичка е злото за българия.тази псевдопартия-бкп-както и дап с следва да се изтрият от българското общество за дълги години особено турската етническа далавераджийска,мафиотска и още и още ракова метастаза.
  • 3
    Па
    Паржу
    2 0
    10:23, 6 мар 2022
    Нинова винаги е по оправянето пенсии сига бензина тя нейната си партия ни мой да управи. Също кат доктур Марио в Хасково. Управи едно време футбола сига други работи. Се нещо оправя и се по батак става
  • 4
    Лу
    Лудия Макс
    0 0
    12:23, 6 мар 2022
    Ще оправи горивата да се заковат на 4 лева литъра.
  • 5
    Фе
    фен
    0 0
    18:57, 6 мар 2022
    След дъжд,качулка!
Последни новини