Серия мощни взривове през нощта в Киев

След 01:40 часа на 3 март серия от мощни взривове разтърсиха украинската столица. Те бяха чути в различни райони на Киев.

В града е обявена въздушна тревога. Всички жители на столицата бяха призовани незабавно да отидат в скривалищата.

Метрото в Киев работи през деня и се превръща в скривалище след настъпването на комендантския час в 20 часа. Вчера бе съобщено, че около 15 хиляди души прекарват нощта там, но капацитетът на метрото е да побере много повече хора.

Нощните експлозии в Киев попаднаха в кадър, докато репортер е предава пред камерата.

В обръщението си в ранните часове в четвъртък Зеленски призова украинците да продължат съпротивата и даде оптимистична оценка за хода на войната. Той не коментира дали руските сили са завзели някои градове, включително Херсон. "Ако те са влезли някъде, това е само временно. Ние ще ги изтласкаме", каза Зеленски.

Снощи отломки от руска ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана предизвикаха експлозията край централната железопътна гара в Киев. Това съобщи в публикация в социална мрежа съветникът в министерството на вътрешните работи на Украйна Антон Херашченко, цитиран от Ройтерс. Падащите отломки са засегнали топлофикационен тръбопровод, но са причинили много по-малко щети, отколкото ако ракетата е ударила целта си в центъра на Киев, каза Херашченко, без да уточнява дали има пострадали хора от експлозията.

Коментари в сайта

Последни новини