Медведев: Контактите с други държави - през мерника на оръжейна оптика

Бившият президент и настоящ зам.-секретар на Съвета за сигурност към Владимир Путин се обяви за закриване посолствата на Русия във всички страни, които са ѝ наложили санкции заради нападението срещу Украйна и преди това за хакерски атаки, дезинформация, подривна дейност и др.

"Има и добри новини. Санкциите могат да бъдат отличен повод за окончателен преглед на всички отношения с онези държави, които са ги наложили. Включително за прекъсване на диалога за стратегическата стабилност", написа Дмитрий Медведев в профила си в социалната мрежа "В Контакте".\"Да, и дипломатическите отношения по принцип не са особено необходими. Време е да затворим посолствата с големи катинари."

Всички членове на Съвета в Москва са санкционирани, а от вчера - и лично президента Владимир Путин. Подобна крайна мярка срещу действащ държавен глава се прилага изключително рядко и го постави в компанията на Башар ал Асад, Ким Чен Ун и Александър Лукашенко.

Според Медведев "за всички умни хора е очевидно: санкциите са мит, измислица, фигура на словото. Аз съм дълбоко безразличен към тези широко рекламирани ограничения на правата в чужбина".

За него причината за санкиците била "политическата импотентност, възникнала на основата на невъзможността да се промени курсът на Русия", но той не се притеснява, защото "нищо не консолидира властта, управленските елити и до голяма степен гражданите на страната ни, както "любовта" към американците и европейците. Така че, ще има да почакате!".

Според Медведев страната му само си е губила времето в международните организации, от които беше изключена вчера. По повод блокиране членството на Русия в Съвета на Европа, той пише: "Дива несправедливост. Макар и добра причина най-после да тръшнеш вратата и да забравиш завинаги за тези безсмислени безделници. (...) Освен това това е и добра възможност за възстановяване на редица важни институции за предотвратяване на особено тежки престъпления в страната. Като смъртното наказание за най-опасните престъпници, което, между другото, се използва активно в САЩ и Китай."

"И основното - тези прекрасни забрани, разбира се, няма да променят нищо. Това е ясно дори за невежи хора в Държавния департамент. Включително решението за провеждане на военна операция за защита на Донбас. Тя ще се извършва изцяло, докато не бъдат постигнати всички резултати, за които говори президентът на Русия. Нищо повече и нищо по-малко."

Русия ще отговори на конфискацията на пари на руски граждани и компании в чужбина, като конфискува средства на чужденци и чуждестранни компании в Русия, каза Медведев.

Москва не изключва национализирането на активите на компании, регистрирани в САЩ, Европейския съюз и други "недружелюбни юрисдикции", казва Медведев в профила си в социалната мрежа "ВКонтакте". "Като САЩ, държавите от ЕС и редица припяващи страни от англосаксонския свят, които ще участват в това. За щастие имаме богат опит и имаме закон по тази тема. Строги. Така че забавлението тепърва започва...", написа още той.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    ПЕДЕРАСТИН
    0 0
    22:48, 26 фев 2022
    Къде си служил бе? Я качи снимки да те видиме :) кренвиршите у кбв то не ти се броят за служба :)
Последни новини