Борис Джонсън с послание на руски и украински

Британският премиер публикува видео във връзка със събитията в Украйна, в което казва по няколко фрази на руски и украински.

"Не вярвам, че тази война е от ваше име", каза Джонсън на руски. "Светът се нуждае от свободна и суверенна Украйна. Слава на Украйна!", завършва британският премиер на украински.

Той нарече Русия "велика страна с богата история и горд народ". "Както украински, така и руски поети, писатели и художници са участвали във формирането на нашата култура. Руските войници смело се бориха с нас срещу фашизма", каза Джонсън.

Действията на президента Владимир Путин доведоха до пълна изолация на Русия. Страната е изправена пред обширни санкции и "безсмислена кървава война", продължава Джонсън.

"Сцените, разгръщащи се по улиците и полетата на Украйна, не са нищо друго освен трагедия. Смели млади войници и невинни цивилни умират, танкове се движат по градовете, ракети падат безразборно. Измина едно поколение или повече, откакто бяхме свидетели на такова кръвопролитие в Европа. Надявахме се, че никога повече да не се налага да виждаме подобни гледки", каза още той.

"Тази криза, тази трагедия трябва и може да приключи".

"Хората във Великобритания застават редом с нашите украински братя и сестри при това несправедливо нападение над родината Ви. Поздравяваме яростната храброст и патриотизъм на вашето правителство, военни и цивилни. Аз съм в близък контакт с президента Зеленски и като министър-председател говоря от името на Великобритания и казвам още веднъж: Слава на Украйна."

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Крум
    0 0
    10:04, 27 фев 2022
    На руски и украински е обяснил как се правят партита по време на фалшива пандемия, когато си забранил на хората да се виждат дори с родителите си! Корумпирани крадливи лъжци!
Последни новини