Киев опустя пред очакваното руско настъпление

В петък, 25 февруари, въоръжените сили на Украйна влизат в столицата. Това съобщи във Фейсбук съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Вадим Денисенко.

Денисенко поиска да не заснема и не публикува движението на военна техника на въоръжените сили на Украйна.

Украинската армия държи отбраната около град Киев, ситуацията е трудна и напрегната, каза на брифинг кметът на столицата Виталий Кличко.

"Градът влезе във фаза на отбрана. Сега в някои райони на столицата се чуват изстрели и експлозии, които чувате – украинските военни неутрализират диверсионните групи на руснаци. Врагът, тези диверсионни групи, за съжаление, вече са проникнали. Киев... Украинската армия държи отбраната около Киев. Ситуацията е трудна, но ние вярваме в нашите въоръжени сили, подкрепяме ги", подчерта Кличко.

Той подчерта, че днес въоръжените сили на Украйна демонстрират героизъм и саможертва. Кметът призова всички, които могат да защитят града, да помогнат на войниците.

Той помоли жителите на Киев да съобщават за подозрителни предмети и белези от врагове.

Кличко припомни, че руската армия атакува Киев днес малко след 4 часа сутринта. Бяха извършени поредица от ракетни атаки по жилищни райони. В резултат на осколки от ракети, жилищна сграда на улицата е сериозно пострадала. Пострадали са 4-ма обитатели на къщата.

"Също така, поради сблъсъка на руска бронирана техника с личен автомобил в Оболон, е пострадал цивилен - възрастен мъж, в момента е в реанимация в тежко състояние"“, каза кметът.

Кличко призова жителите на града във връзка с интензивни активни военни действия да не напускат къщите и убежищата си, да не са в опасност и да се крият в подслон, когато сирените сигнализират.

Междувременно видеото с бронетранспортьор, който мачка автомобил в Оболон (квартал на Киев), се споделя в социалните мрежи от хора от цял свят.

Коментари в сайта

Последни новини