Хаки Кан отново обедини кърджалийци в добра кауза, ремонтираха дома на бедна жена

Изображение 1 от 3

    Хаки Кан е известен не само в Кърджали със своите благотворителни кампании в помощ на самотни, бедни и болни хора и в защита на животните. Поредна негова добра кауза е привлякла подкрепата на граждани и фирми. Тя е била в помощ на бедна жена-инвалид, която е живяла в мизерни условия.

    Шази е инвалид и 80% от бъбреците й не работят, заради което 3 пъти седмично ходи на хемодиализа, за да й пречистват кръвта. Първия път, когато я посетих, тапетите у тях се разпадаха, нямаше работеща чешма, вода си взимаше от стара ръждясала тръба, от тоалетната се разнасяше неприятна и гадна миризма заради лошата инсталация, а Шази стоеше сама в стаичката си с нейното котенце Джеси, което е спасила и отгледала от бебе, споделя блогърът Хаки Кан.

    Той споделя в социалните мрежи историята на жената и хора от цяла България му предлагат  помощта си. Така се организира ремонт на разпадащото се жилище, което вече е уютен дом. Той струва около 6000 лева. Граждани даряват пари, а фирми осигуряват строителни материали и мебели, изпращат майстори. Най-трогателен е бил жестът на 23 деца от 2-ри „Б“ клас от СУ „П. Р Славейков“, Кърджали, които събират и даряват 100 лева.

    Добри хора  осигуриха бойлер, телевизор  и газова печка. Единственото, от което Шази има спешна нужда, е пералня, добавя ХаКи Кан и отправя призив към гражданите.

    Блогърът благодари на всички благородни люде, протегнали ръка на Шази в труден за нея момент.

    Припомняме, че след акция на Хаки мизерстващият дядо Тодор бе настанен в дом за стари хора. Акциите му за събиране на хранителни продукти за бедни хора са безброй. Той самият дарява 10 процента от продажбите на своята книга романа „По-велик от живота“ на самотни родители, семейства в нужда или за животни, които имат нужда от лечение.

    НЖ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Jo
      Joanne Lewsley
      0 -1
      13:26, 31 яну 2022
      Помогнете ми Благодаря на този човек.
      Джоан Лусли е моето име. Благодарение на д-р Огунделе за възстановяването на брака ми и финансовия ми живот, след 2 години раздяла със съпруга ми, потърсих помощ, но никой не можа да помогне и намерих д-р Огунделе. След любовното му заклинание бракът ми беше възстановен в рамките на 24 часа. Съпругът ми се върна у дома, ако имате нужда от някаква помощ, съветвам ви да се свържете с него, Той е страхотен магьосник, който държи на думата си. Свържете се с него с неговия WhatsApp или Viber чат: +27638836445. Моля, благодаря на д-р Ogundele, че ми помогна с любовните ми проблеми, със съпруга ми и донесе щастие в личния ми живот и моя семеен живот.
    Последни новини