Последни часове за определяне наградата на публиката в конкурса за поезия „Усин Керим“ 2021 г.

Националният конкурс за поезия "Усин Керим" се пренесе във виртуалното пространство. Заради въведените противоепидемични мерки насроченият за 22 октомври конкурс нямаше как да се състои в класическия вариант – присъствено, в салона на Народно читалище „Родопска искра 1880“ в Чепеларе, каквато е традицията.
Вместо това конкурсът, който е в последен етап, ще бъде финализиран онлайн по следната схема:
До 24 октомври, неделя, десетимата номинирани автори изпратиха на организаторите по 3 свои стихотворения по собствен избор. Получените творби, заедно с кратко представяне на автора, са публикувани в страницата на Община Чепеларе във Фейсбук в албум с име "Шести национален конкурс за поезия "Усин Керим" 2021 г." Творбите са публикувани във формат, позволяващ да се запази без никакви промени видът, в който са ги изпратили авторите. Всяко стихотворение е придружено с името на автора в описанието.
До 31 октомври включително всеки желаещ може да даде своя глас за избрания от него автор посредством емотикон „Харесвам“ /вдигнат палец/. Ще се отчитат харесванията, маркирани до 23:59:59 на 31 октомври. Резултатите ще бъдат обявени на 1 ноември, Ден на народните будители, като авторът, събрал най-много харесвания, печели наградата на публиката.
Победителят и носител на Голямата награда от Шести национален конкурс за поезия „Усин Керим“ за 2021 г. ще бъде обявен от журито – както е и в класическия формат на конкурса, но този път това ще се случи във видеообръщение, което ще бъде публикувано отново в страницата на Община Чепеларе във Фейсбук, съобщават организаторите.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини