Задържаха под стража 20-годишен за кражба на кола

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 20-годишен за кражба на кола, съобщиха от прокуратурата.

На 21 октомври 2021 г., около 22 часа, в Любимец, Н.Д. видял пред една от къщите паркиран лек автомобил Опел Корса. Той решил да го вземе и да се разходи из града. Видял, че на масата на тераса от приземния етаж на къщата били поставени ключовете за автомобила. Взел ги, след което с колата тръгнал да обикаля из града. Докато шофирал, двете предни гуми се спукали. Младежът върнал колата на същото място, откъдето я бил взел. Той се прибрал в дома си, където бил намерен и задържан от служителите на Районното управление в Свиленград.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия. Определението на Районен съд – Хасково подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    До
    дознател Светулков
    11 -1
    13:39, 26 окт 2021
    В хода на разследването се оказа, че лицето в тъмното е помислил малкият автомобил за детска играчка и му се приискало да си поиграе . Гумите се пукнали от лошите калдъръми на Любимец Заподозрения е върнал автомобила защото по това време няма отворени гумаджийници.
    Случаят е излязъл наяве когато на сутринта собственичката на корсата е видяла пукнатите гуми и е докарала гумаджия за смяна и ремонт. В хода на ремонта е намерен телефона на главния заподозрян на задната седалка и предаден на полицията. И по този начин започва и разплитането на криминалния случай. Работи се и по други версии и криминалистите в момента снемат отпечатъци от автомобила и заподозрените лица.
  • 2
    Um
    Umcho
    3 0
    17:56, 26 окт 2021
    За кокошка няма прошка..
Последни новини