Община Перник ще излъчва филми онлайн по случай Празника на града

 Филми ще бъдат излъчвани утре на страницата на община Перник във Фейсбук по повод на Празника на града, съобщи общинският пресцентър. Перничани ще могат да научат кога и защо св. Иван Рилски е избран за покровител на града.

За целта е подготвен филм, в който за житието на светеца и развитието на Перник в началото на XX в. разказват предстоятелят на централния градски храм отец Людмил Йорданов и Силвия Нотева - уредник в музея в Перник. В празничната вечер отново онлайн, от 20.00 ч., ще бъде излъчена на живо изненада, подготвена за празника. Светата литургия, която ще започне в 9.30 ч. в храма "Св. Иван Рилски", също ще бъде показана на живо.


Освен това, в редица публикации през тази седмица община Перник ще представи страници от миналото на града, снимки и истории на и за перничани. Филми за Перник и неговото развитие също ще бъдат излъчени в идните дни. Част от тях са "Перник - една внезапна спирка", "Цар Самуил в битка за България" и първият филм за Перник, сниман през 1928 г., уточнява пресцентърът.


Заради усложнената епидемична обстановка тази година по повод на Деня на Перник няма да бъдат организирани масови прояви.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини