Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества и шофиране на автомобил след употреба на алкохол и дрога

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества и шофиране на автомобил след употреба на алкохол и дрога.
На 15 октомври, около 22, 20 ч., на пътен възел „Хумни дол“ в областния център е самокатастрофирал лек автомобил, управляван от 19-годишен перничани. В колата е бил и 20-годишен приятел на шофьора. Пристигналите на място полицаи тествали  19-годишният младеж за алкохол и наркотици. Отчетен е положителен резултат и за двете, като алкохолната проба била 1, 84 промила в издишания въздух. В автомобила са намерени и иззети синтетични наркотици. Двамата са били задържани за до 24 ч. с полицейска мярка. Започнато е досъдебно производство и работата продължава съвместно с прокуратурата.


Сигнал за открадната сума от 180 лева от търговски обект в градския парк на Перник е подаден вчера от 28-годишен мъж, стопанисващ локала. Органите на реда извършили оглед и установили, че е проникнато чрез  взломяване на катинар на входна врата. Предприети са действия за установяване на извършителите и е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал.1 от Наказателния кодекс.

Перничанин е задържан за шофиране на автомобил след употреба на алкохол.
На 16 октомври, около 23, 00 ч., малко преди надлез „Иван Вазов“ бил спрян за проверка лек автомобил „Пежо“ с водач 45-годишен от областния град. При изпробването му с техническо средство били отчетени 2, 68 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.
Започнато е бързо производство.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини