В Професионалната гимназия се подготвят за училище в електронна среда

45 осмокласници, записани в Професионална гимназия по селско стопанство  „Васил Левски“, Първомай, се запознаха с електронния дневник и с електроните образователни платформи, които се използват от училището. Целта бе младежите да придобият умения да работят с тях и да са подготвени да се справят сами, ако отново се наложи да се обучават от разстояние в електронна среда.

Осмокласниците се запознаха подробно с функционалностите на платформата Moodle и на OneBook. С новите ученици работиха учителите по информационни технологии Мая Калинова, Здравка Манолова, Мария Кръстева, Недялка Кърпарова.

Обучението бе в рамките на проект „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ на Министерство на образованието и науката. Той се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Основната цел на проекта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи, да се осигурят условия за ефективност на образованието, да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние.

Освен работа с ученици, включително от уязвими групи, за придобиване на умения за обучение от разстояние в електронна среда, проектът предвижда обучение  на педагогически специалисти за усъвършенстване на уменията им за преподаване и провеждане на занимания от разстояние в електронна среда. Проектна дейност е насочена и към родителите. Те трябва да бъдат подпомогнати, за да придобият умения за работа в електронна среда с образователни платформи, за търсене на електронно съдържание.

По проекта вече са доставени 31 лаптопа и 41 таблета за учениците и 12 лаптопа за учителите.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини