Мадона в София с брониран джип. Преглед на националния печат

Стандарт": МВФ наля милиард във валутния ни резерв

България получи 517 млн. евро (1 млрд. лв.) от Международния валутен фонд, с които се увеличават валутните резерви на БНБ, съобщиха от централната банка. Както "Стандарт" първи писа, заедно със следващия транш, който ще бъде на 9 септември, България ще получи от МВФ виртуални пари на обща стойност 930 млн. долара. Това е част от инициатива на МВФ да инжектира в световната икономика Специални права на тираж (СПТ), които са еквивалент на 250 млрд. долара, чрез един рядко използван финансов инструмент - алокация на средства за страните членки на фонда. Така България поучава достъп до възможно най-евтин финансов ресурс и тези пари ще увеличат международните валутни резерви на БНБ.

Новинар": Бизнесът у нас е най-зле от началото на кризата

 В момента българският бизнес е с най-песимистични нагласи относно подобряване на състоянието на икономиката ни от началото на кризата. Освен това фирмите отчитат и едни от най-лошите си резултати за последните месеци. През следващата половин година фирмите у нас не очакват подобряване, а по-скоро влошаване на възможностите за правене на бизнес. Това сочат данни на Националния статистически институт (НСИ) от проведена анкета в предприятията в страната.

24 Часа": Армията с БМВ в нежно розово

3 сделки на ексминистри - на прокурор - Две розови беемвета и суперлуксозна столова вбесиха премиера Бойко Борисов вчера.

Колите бяха паркирани в двора на Министерството на отбраната, а столовата се намира в приземния му етаж. Борисов ги видя, след като разговаря с военния министър Николай Младенов. Автомобилите в цвят пепел от рози били купени още по времето на министър Николай Свинаров. Докарали ги черни, но непонятно защо и незнайно кой ги пребоядисал. "Това да не е с цел сексуална ориентация", попита премиерът.

Едно от беемветата било дадено на Военната полиция. Не ми е известно по мое време да е имало розови беемвета, коментира Свинаров. Той даже чул да се говори, че с такава кола дъщеря му отишла на абитуриентския си бал.

 „Сега":  Борисов: Да си премиер е 10 пъти по-лесно от кмет

 Да си премиер е 10 пъти по-лесно отколкото да си в МВР или кмет, каза министър председателят Бойко Борисов пред Нова телевизия тази сутрин.

 "Имаш телефон с копчета, всеки министър ти казва каквото искаш да знаеш, никой не ти пречи. Аз нямам претенции, че съм безгрешен, както направих с Агенцията по горите - назначих един човек в петък и ми беше достатъчно до понеделник, че трябва да бъде махнат", призна премиерът, цитиран от БГНЕС.

Стандарт":  50 училища закрити, 8 директори уволнени

През миналата учебна година са уволнени осем директори на училища, 38 са с предупреждения за уволнение, 136 са наказани със забележка. Закритите училища пък са общо 50 в цялата страна. Това бе съобщено на годишна среща на регионалните инспекторати по образование към Министерство на образованието.

От изнесените днес данни става ясно, че 46 са закритите общински училища, а 4 са част от държавната общинска мрежа. Така от общо 3200 учебни заведения в страната през 2006 година, след оптимизация те са вече 2757. Няма промяна в броя на професионалните училища.

Новинар": Уволниха скандалния преподавател Петкан Илиев

 Ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов е уволнил преподавателя по макроикономика Петкан Илиев, замесен в схема за купуване на изпити в учебното заведение. Тарифите варирали между 500 и 4000 лв. в зависимост от това какво точно иска студентът. Недопустимо е Илиев да участва в учебния процес и в обучението на студенти в УНСС, смята Борисов. Ректорът обаче е готов да преразгледа позицията си, ако съдът оправдае скандалният преподавател.

Стандарт": Мадона в броня

 Мадона ще бъде охранявана като папата. Днес точно в 15,20 часа мегазвездата ще кацне на летище София. Оттам гардовете ще я качат в брониран джип "Порше Кайен" и ще я откарат до стадиона. В последната минута ще решат по кой от трите предварително белязани маршрута ще мине ескортът. 450 бодигардове на VIP Security ще пазят пиле да не прехвръкне наоколо. Районът около стадиона се затваря за коли. Ще се движи само градският транспорт.

Сред публиката ще дебнат десетки цивилни ченгета. Те ще действат светкавично, ако екзалтиран фен реши да скочи на сцената. 300 униформени полицаи ще усмиряват тълпите около стадион "Васил Левски", по спирките на градския транспорт и край метрото.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини