Деница Караславова спечели руската публика и завоюва второ място на международен конкурс

Деница Караславова спечели втората награда на международния фестивал за поп музика "Новая волна 2021".

Конкурсът се провежда за 19 път, като  от 2015 г. неговата столица е Сочи. В откриващия концерт участие взеха световно известни певци, между които  София Ротару, Филип Киркоров, Валерий Леонтиев, Полина Гагарина, Григорий Лепс, Дима Билан и др.

В финала на конкурса участваха 11 певци от 9 страни - Австралия, Армения, Беларус, България, Грузия, Испания, Италия, Казахстан и Русия. Всички концерти бяха предавани на живо, а зрителите можеха да гласуват чрез различни социални платформи.

Деница впечатли с таланта, артистичността си, красотата си и през цялото време беше сред най-високо оценените участници. В концертите представи три песни

„Ако любовта беше престъпление“ на Поли генова, световния хит „Bang, bang” и, една оригинална композиция - Queen of the Drama", създадена от специално за конкурса от международен екип.

Част от програмата беше и мастър клас, по време на който кандидатите за слава бяха оценявани от жури, начело с народния артист Игор Крутой.

На гала концерта Деница Караславова получи наградата си от Димаш Кударбейген, който сподели, че е бил изумен, когато е чул гласът ѝ.Трогната Деница отговори на английски език: „Невероятно приятно ми е да стоя на тази сцена. Благодарна съм на организаторите на "Нова вълна". Много се радвам, че съм с талантливи музиканти, защото те ме научиха да бъда по-добра.“ И завърши на руски: „Спосибо большое!“.

Фамилията на Деница показва колко дълбоко е свързана с Първомай. Родена тук, тя не веднъж е радвала първомайската публика със свои изпълнения, но развива своя талант в Пловдив, а популярността си в България получава след участие в телевизионния формат „Гласът на България“.

Деница Караславова е участвала в конкура „Новая волна“  и преди 2 години. Едва 17-годишна, тя достига полуфиналите, където  журито ѝ е препоръчало да порасне още малко и пак да се яви, за да покаже невероятния си талант. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини