Рестартират Ковид секторите в региона

Всички Ковид сектори в болниците в Хасковска област са рестартирани и приемат пациенти. Директорката на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова обясни, че прием на позитивни на коронавирус пациенти в болницата в Димитровград има още от миналата седмица. Лекуват се заразени и в Свиленградската многопрофилна болница.

Постепенно клиниките в региона, в които при предишните ситуации на покачване на заболеваемостта, бяха разкривани Ковид легла, увеличават броя им в момента.

При този темп на разпространение вероятно отново ще достигнем до прием на максимум. При предходната вълна в шест клиники в региона броят на леглата за прием на Ковид пациенти достигна до 322 легла. От тях 292 бяха за неусложнени пациенти с коронавирус, а 30 -за такива с усложнения вследствие на заразата, припомни д-р Соня Димитрова.

В момента в областния град Хасково най-висок е броят на пациентите, които се лекуват със заразата в МБАЛ-Хасково. Заради високият брой заразени и налагащият се прием за част от тях в лечебно заведение, се отваря и секторът, подготвен за Ковид болни в бившата Рехабилитация.

90 души към днешна дата са в болници в региона. Повечето от тях са неваксинирани.

Общият брой на рестартираните легла в региона е 160.

Наравно с покачващия се брой на заразени в областта, от РЗИ-Хасково отчитат и леко завишаване на желаещите да се ваксинират. Само през вчерашния ден има поставени около 200 първи игли ваксина. Расте нагоре и броят на ваксинираните подрастващи между 12 и 18-годишна възраст в областта.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (14)

  • 1
    ИК
    И ко стана
    16 -22
    15:11, 18 авг 2021
    И ко стана усвояването на пари продължава... Виж коментара
    • Ке
      Кекс
      29 -13
      15:15, 18 авг 2021
      Млъкни. Разболей се пък да видим дали е пари... нещастник.
  • 2
    Ко
    Ковид
    5 -6
    17:27, 18 авг 2021
    Кекс ли си **** ли добив боклук си
  • 3
    Ке
    Кекса е тъпанар
    11 -11
    17:42, 18 авг 2021
    Мойто момче едни много пари идват от фашиския ЕС раздават се на театрални клоунчета като теб да се правят на идиоти. Разболей се пък ще видим тая опорка я въртиш вече две години. Разбрахме че участваш в играта получаваш по едни 1000 лева отгоре всеки месец. Точно търгаши като теб отказват хората от медицината за мен тя в този вариант е излишна. Всички доктори са ЕТ и гледат на човека като на касичка.Тия дето лекуваха вече са пенсионери останаха тия дето не знаят на коя страница на учебника е Хипократовата клетва.Особено пък сега само да кихнеш и веднага се смята колко може да се изтръска от теб.И да разболях се поне пет пъти на за тия две години един път не ходих на лекар .Според други опорки освен номер 19 други настинки няма значи каквото съм изкарал съм го изкарал и да човек съм с две хронични заболявания едното причинено от некъдърни търгаши от което едвам се спасих.Благодаря ти боже че ме спаси.Така че си завираш всички тъпотии в **** и спираш да клявкаш по форумите не си интересен.А парите на там където сме тръгнали няма да ти трябват
    • Аб
      Абсолютно
      3 0
      09:02, 19 авг 2021
      Точен коментар
    • Какви пари от ЕС ма селска тъпа пъчаворо , в САЩ, по целия свят или в любимата ти майка Русия дето е омаза от ковид и там като откриват болнични легла и ковид отделения и те ли вземат пари от фашисткия ЕС ? И като се открили и оборудвани болнични легла и даже и да са пари от ЕС, това какво му е лошото ма малоумна свиньо ? Имали значение дали ще лекуват от ковид или друго ? Нали тези легла ще ползват за всякакви болни и за в бъдеще .
      Никой не го еве ти какво си изкарал и какви хронични има , това ли те прави компетентен по медициснки въпроси ва галфон ? Щом тръгнахте и за това да протестирате, че имало оборудвани отделения и легла .. Да не е взел някой от теб пари за тези легла ма свиньо, та ревеш по въпроса ?
  • 4
    АБ
    А бе господа доктори!
    12 -5
    17:52, 18 авг 2021
    Някои доктори като се одокторясат забравят за човешките животи! Те забравят кои са и откъде са тръгнали! За хипократовата клетва да не говорим, те със сигурност не я знаят!
  • 5
    А.
    А.В.
    5 -5
    21:12, 18 авг 2021
    При предната вълна от 322 легла само 30 са били за наистина нуждаещи се а със останалите се е точила касата.
    • До
      Дори разследване
      3 0
      09:03, 19 авг 2021
      На немска телевизия има в Германия. Същата измама и там.
  • 6
    На
    Наистина жалко
    4 0
    22:57, 18 авг 2021
    Ако е било така, на кой да вярва човек? ЖАЛКО!!!
  • 7
    АТ
    а такаа
    7 -1
    08:14, 19 авг 2021
    Какво значи - *90 души към момента са в болници. Повечето от тях са НЕВАКСИНИРАНИ.* Тоест ако 50 са неваксинирани, то 40 примерно са ваксинирани и пак в болници?! Къде е логиката на ваксината тогава щом и ваксинираните са в болница?
    И то питам като човек минал през тежък ковид.
    • АТ
      А така ..
      1 -3
      14:47, 19 авг 2021
      А така, ти да не ходи до болницата да броиш , че вече имаш цифри - 50 невакснирани срещу 40 неваксинирани :)))
      Логиката е повторена стотици пъти от лекари и медици от цял свят - след ваксинация ако се разболееш въобще го караш по-леко ..та и в болница да си ще го караш по-леко . Ама ти щом за няколко години повтаряне по медии и от лекари и това не влезнало в кратуната ти , значи си безнадежно просто и невменяемо парче .
      И не само ваксината, а няма лекасртво по света което да гарантира на 100 % че никой няма да се разболее или никой няма да умре и прочее. Ами да спрем всички лекарства тогава щом не ни гарантират нищо и да се върнем в средновековието , ти като доказан ********* какво ще кажеш ?
      Но по принцип е безсмислено да се убеждава една проста антиваксърска кратуна, която иначе като малка е ходила да се ваксинира и отрочетата си е пращала да ваксинират, ама сега на Ганьо Балкански не му били давали гаранция :)))
      Няма се плашиш Ганьо ваксината като не ти дава гаранция, истинския вирус ще ти даде.
    • Оо
      оох, бе
      2 0
      19:04, 19 авг 2021
      Говорим хипотетично , муньо. 50/40 като евентуална пропорция.
      Защото за да се влезе в болница, значи си съвсем зазлял, а нали тая ваксина е уж да не се стига дотам.
      Че то иначе доста го преболедуват и на крак даже неваксинирани, логика не виждам с ваксината.
  • 8
    Гл
    Гледката е страшна
    2 0
    10:43, 19 авг 2021
    Направо психясваш като я гледаш
Последни новини