Европа съди България заради сметта на София. Преглед на националния печат

„24 часа"

Ценен имот на В. Златев в списък за крадене

Изключително ценен имот на пъпа на София е бил в списък за крадене, но МВР е успяло да осуети фалшифицирането на документите за продажба. Двуетажната сграда, която е собственост на "Агрохолд" - фирма на Васил Златев, баща на известния бизнесмен Валентин Златев, се намира на ул. "Сан Стефано".

„24 часа"

Депутатите от ГЕРБ даряват всеки месец

Депутатите от ГЕРБ да даряват част от доходите си за благотворителна дейност. Това намерение обсъди парламентарната група на свое заседание вчера, съобщи шефката й Искра Фидосова. Като първа стъпка в тази посока народните представители ще съберат и дарят 5000 лева на дома за деца с умствена изостаналост "Княз Борис I" в София. Оттам с официално писмо помолили за помощ, за да заведат възпитаниците си на летен лагер.

„Труд"

Европа съди България за сметта на София

България може да бъде изправена пред Съда на Европейския съюз в Люксембург през октомври за продължаващи нарушения на общото законодателство в областта на околната среда, съобщи вчера еврокомисар Меглена Кунева.

„Сега"

Борисов ще вдига пенсиите по модела "Робин Худ"

 

Правителството ще действа по модела "Робин Худ", за да вдигне пенсиите догодина - ще взима от мафията, за да даде на бедните. "Всяка стотинка, събрана при акции срещу икономическата престъпност, ще отива при социално слабите и пенсионерите", обяви вчера след заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов.

„Стандарт"

Наш десант във ФБР

Вашингтон отправи покана към отбора за борба с мафията на Бойко Борисов. МВР шефът Цветан Цветанов, правосъдният министър Маргарита Попова, председателят на ДАНС Цветлин Йовчев и антимафиот номер 1 Станимир Флоров заминават за САЩ в края на септември, научи "Стандарт". Заедно с тях ще бъде и главният прокурор Борис Велчев. Родната делегация ще има поредица от срещи между 22 и 28 септември по покана на екипа на Барак Обама.

„Дума"

Замразиха заплати и пенсии

Размерът на пенсиите и заплатите ще се запази на досегашните нива до средата на следващата година, стана ясно на съвместна пресконференция на премиера Бойко Борисов, социалния министър Тотю Младенов и министърa на финансите Симеон Дянков. На нея бе представена финансовата рамка за следващия 4-годишен период, която министрите от кабинета приеха вчера. Общо 720 млн. лева са предвидени в бюджет 2010 за пенсии.

„Дневник"

Капиталът за регистрация на ООД пада от 5000 на 2 лв.

Минималният капитал за учредяване на дружество с ограничена отговорност (ООД) да падне от сегашните 5000 лв. на 2 лв. Това предвиждат предлаганите от кабинета промени в Търговския закон, които бяха огласени в сряда. Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков посочи това като един от спешните приоритети на новото правителство, които са били изпълнени.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини