Уникални мерки за сигурност за концерта на Мадона

Броени дни делят родните фенове от едно от най-големите събития в света на музиката това лято - концерта на поп звездата Мадона (Madonna) в България.

От началото на седмицата тече трескава подготовка за концерта. До 29 август на стадион "Васил Левски" трябва да бъде построена най-голямата сцена, пристигала някога у нас. Тя е с внушителните размери от 85 метра дължина, 35 метра дълбочина и близо 40 метра височина. 


Предприети са и сериозни мерки за охрана, предизвикани от очакваните над 50 хиляди души публика за концерта.

Ангажирани с опазването на реда са над 450 души - най-големият брой охранители, анагажирани някога за концерт у нас. Осем служители от звено "Лична охрана" на ВИП Секюрити пък ще бдят персонално над самата Мадона. 

Вътре и около Националния стадион ще бъдат разположени над 2 километра предпазни и обезопасителни заграждения. Ще бъдат оградени подстъпите откъм "Евлоги Георгиев" и стадион "Юнак", а също така и откъм езерото Ариана и Борисовата градина. 

За допълнителна сигурност около зоните с техниката и щатрите на Мадона ще бъдат издигнати специални заграждения. Ще има обособени и цели 15 зони за сигурност. Входовете на стадиона ще бъдат отворени след 17:30, а влизането на публиката ще става през 38-контролно пропусквателни пункта.

Феновете с електронни билети ще минават през специално обособен вход "E-Tickets". 

За съжаление на почитателите на поп дивата, е абсолютно забранено внасянето както на аудио и видео записващи устройства, така и на професионални и любителски фотоапарати.

В зоната за сигурност ще бъдат разположени шест линейки с два медицински екипа, както и един противопожарен екип с необходимия професионален екип.

Самият концерт, който е част от световното турне на Мадона - "Sticky & Sweet" започва в 20:00 часа вечерта.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини