Елитът на планинското колоездене пристига за "Пампорово Байк Фест"

Изображение 1 от 5
    В средата на юни Пампорово ще бъде домакин на кръг от "iXS Downhill Cup" и ще приеме елита на планинското колоездене в Европа, като част от традиционния "Пампорово Байк Фест".
     
    Това е най-голямото събитие по планинско колоездене в България и района за сезона и се очаква да предизвика много голям интерес и участие на елитни състезатели от цяла Европа. До момента записани за участие са състезатели и отбори от Италия, Франция, Германия, Гърция, Кипър, Великобритания, Румъния и България, като регистрацията за участие все още е отворена и се очаква и други нации да се включат в стартовете.
     
    Междувременно в Пампорово тече подготовка за летния сезон, чието официално начало ще бъде дадено именно по време на събитието. Много изненади и иновации ще очакват всички гости на курорта, като нови пешеходни и вело маршрути, наблюдателни площадки и обекти, специално разработени медицински и здравни програми, новости в Приключенски Парк Язовира, интересни събития и други.
     
    Събитийния календар в курорта ще стартира още тази събота с традиционната кампания „Да почистим Пампорово заедно“, която се провежда ежегодно съвместно с общините Общините Смолян и Чепеларе, спортни клубове и организации, бизнеса в курорта и всички любители на Пампорово и района. Целта на събитието е да се съчетае полезното с приятното – разходка в планината с грижа за природата. Специално за събитието лифтовете в курорта ще работят безплатно през целия ден за участниците в кампанията, а за децата до 16 години е осигурен и безплатен достъп до атракционите в парк Язовира.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини