В Пловдив изписаха пациент след 12 дни интензивно лечение заради COVID-19

49-годишният старши сержант от Карлово, който бе настанен в специализираното отделение за лечение на пациенти с Covid-19 в УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив успя да пребори коронавируса и беше изписан, съобщиха от лечебното заведение.

Старши сержантът е постъпил в болницата на 30 март след превеждане от МБАЛ "Карлово" със симптоми на затруднено дишане, кашлица, температура и придружаващо заболяване диабет, с положителна проба за коронавирус. Веднага е бил настанен в специализираното отделение на "Пълмед", където е бил интубиран и му е проведено интензивно лечение.

Апаратната вентилация е продължила 7 дни, а преди 5, след подобряване на показателите, е бил екстубиран. 49-годишният пациент е изписан от лечебното заведение според всички утвърдени протоколи за това и 2 последователни отрицателни проби за коронавирус. Към момента той е в добро здравословно състояние като след 12 дни интензивно лечение в „Пълмед“ той ще продължи да бъде под карантина в домашни условия, съобщават от болницата.

„Прознозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация е тежка. Рядко се стига до толкова бързо възстановяване. Благодарение на своевременната помощ, която успяхме да окажем на пациента постигнахме тези добри резултати за кратко време и днес той вече си е у дома“, коментира д-р Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в отделението за лечение на пациенти с covid-19 в УМБАЛ „Пълмед“.

В „Пълмед“ за лечение в звеното остават 8 пациенти, 5 от които с положителна проба за коронавирус. Днес ще бъде изписан още един пациент – мъж от Англия, с отрицателни проби за наличие на Covid-19 и изчистен от вируса.

Източник: offnews

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Бо
    Боко Еднокнижното
    5 -3
    18:54, 11 апр 2020
    Малоумието с измислената епидемия продължава.
  • 2
    Га
    Галя
    2 -2
    19:30, 11 апр 2020
    Вчера, на 10 април, приеха и обнародваха в Държавен вестник сексуалното образование за децата, въпреки едногодишните ни протести. Явно сега им е било удобно. В проект Inspire последният модул е свързан със сексуалното образование за децата - на стр. 4 от приложението на ДВУГОДИШНО СПОРАЗУМЕНИЕ за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) за 2020 – 2021 г.
  • 3
    Вс
    Всичко е бизнес
    2 0
    19:43, 11 апр 2020
    За любителите на приказката "Едно проклето, жълто човече изяло прилеп, и заразило целия свят с вирус"
    Преди това, обаче, ще се повторя, понеже повторението е майка на знанието. Най-малкото е добър способ за поддържане на хигиена в контактите, макар и виртуални. Държи настрана дървените кафези и тези, които ги мързи дори да четат.

    - Създаваш проблем (патентован...интересно е);
    - Разпространяваш го (тук е особено интересно);
    - Облъчваш с всички възможни СМРАД-ове за това колко е апокалиптична картината;
    - Започваш да продаваш "решението"...(но това ще е догодина, най-рано, но за сметка на това ще е принудително).
  • 4
    Ге
    Георгиев
    2 -1
    19:47, 11 апр 2020
    Мирослав Георгиев Заразените са като извънземните ,всеки е чувал ,но никой не ги е виждал.
Последни новини