Порицават британци хулигани по българско радио

Обществено порицание чрез прочитане на присъдата по радиото постанови Разградският районен съд за двама английски граждани.

За хулиганство и унищожаване на обзавеждане в заведение в Цар Калоян двамата 46-годишни британци получиха и условни присъди, съобщи Дарик радио.

Престъпленията, заради които чужденците застанаха пред българската Темида, са извършени през март 2008 г. Двамата живеели в съседното на Цар Калоян село Костанденец. Пияни, те се държали непристойно в заведението, счупили три дървени маси, четири осветителни лампи, стълбищен парапет, две стъклени витрини, четири стола, 20 чаши и четири стъклени пепелника. Щетите за собственичката са оценени на 912 лева. С решението на съда те ще й бъдат възстановени заедно с лихвите.

Магистратите постановиха и още две наказания за чужденците - условни присъди от по 6 месеца с 3 години изпитателен срок и обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата по местния радиовъзел. Съдебното решение все още не е пристигнало в общинско радио "Разград", затова не е изпълнено, обясниха оттам.

Всеки месец в радиовъзела четат по 5-6 подобни присъди, но за пръв път ще е срещу чужди граждани. Те обаче, едва ли ще си чуят имената в ефира, тъй като живеят в община Цар Калоян, а не в община Разград, където се излъчва програмата на радиовъзела.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини