Убит и 4-ма ранени заради семейна вражда

Един човек бе убит, а четирима тежко ранени при престрелка в ромската махала в Павликени, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от Фокус.
За стрелбата, станала около 20.00 часа на 6 май, е задържан 36-годишният криминално проявен Д. С., съобщи Диана Янкулова, директор на Дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" на МВР.
Всички са били в нетрезво състояние в момента на инцидента - и извършителят, и потърпевшите. По първоначална информация - повод за скандала е станала стара вражда между ромите. Преди три години племенник на 36-годишния Д. С. е бил убит от един от същите роми, минали покрай дома му. Настъпило е спречкване, групата започнала да хвърля камъни. Д. С. влязъл в жилището си и извадил незаконно притежавана ловна пушка, с която стрелял по групата.
Един мъж бе убит на място. Четирима са в тежко състояние. Двама са били приети в болницата в Павликени, двама - в МБАЛ - Велико Търново. Но тъй като нараняванията са тежки, двамата ранени от болницата в Павликени ще бъдат преместени във великотърновската болница.
В кома са 27-годишен мъж с огнестрелна рана в главата и мъж на 21 години – също с огнестрелна рана – но в шията и рамото. На командно дишане са жена на 48 години, която е с огнестрелна рана в гърдите и мъж на 20 години - също с огнестрелна рана в гърдите. 27-годишният мъж в кома и 48-годишната жена на командно дишане са син и майка, а убитият тази вечер на място пък е бащата от семейството.
По случая работят служители от Областна дирекция на МВР Велико Търново. Сигналът е подаден около 20 часа на спешния телефон 112.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини