16-годишният хлапак, който прати четирима и дете в болница, не веднъж карал колата на баща си, въпреки че няма книжка

Изображение 1 от 3

    Полицията все още издирва, при това общодържавно, 16-годишният младеж, който превърна в кошмар почивката на седем души, дошли в гостоприемното село Триград. Според официалните власти, все още няма информация за извършителя на катастрофата, който явно се укрива.

    Името му е Крис. Дошъл на гости на баба си в Триград. Докато не помел движещите се по пътя хора и не драснал в гората.

    Пострадалите са в смолянската болница и вместо да си тръгнат с хубави спомени от Родопите и да се върнат отново, ще таят болка и гняв. Защото едно 6-годишно момиченце е с комоцио и множество травми, а възрастните казват: Това хлапе просто си заслужава цялото наказание на закона и най-вече родителите му, защото те са му дали ключовете за колата. Те са знаели, че той е с колата. Изскочи от завоя и направо ни помля. Не спря, явно се уплаши, колата стана неконтртулируема и вървеше наред и газеше.

    Приятелката на въпросния тийнейджър е излязла от колата и се оглеждала дали няма кръв по нея, а първи на помощ се притекли хората от близкото заведение. Пострадалите разказват още, че нямало как да се дръпнат от пътя. Колата просто излетяла от завоя право върху тях. Било е ясна нощ, с пълнолуние, всички са се виждали.

    Екатерина Христова е една от пострадалите. Казва, че се връщали от гайдарски концерт, когато Крис буквално ги помел с колата. А 6-годишната й дъщеря е с много сериозни наранявания. „Дъщеря ми е с комоцио и много уплашена. Тя два дни само спи, не мога да я накарам да яде,  да пие. Тя само спи. Аз не мога да се движа, като парализирана съм”, разказва Екатерина. И допълва, че очаква родителите на младежа най-малко да платят щетите, които той е нанесъл.

    Според наши източници бащата обяснил при разпита в полицията, че оставил колата си в Триград, защото се била повредила. Синът му откраднал ключовете. Не знаел в момента къде се намира и се притеснявал за него. Според хора от селото обаче, той не веднъж е давал на сина си да кара колата му.  А целият фейсбук профил на тинейджъра е изпълнен със снимки, в които е върху мотор. Под сурдинка в Триград се носи мълва, че близки или приятели укриват Крис.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини