Евакуация на летище София заради фалшив сигнал за бомба

Полицията и експерти по взривовете от ДОТИ бяха вдигнати на крак, а част от пътниците на летище София евакуирани за час заради фалшив сигнал за бомба.

Към 18.55 часа тази вечер на тел. 112 е получено злоумишлено телефонно обаждане за летище София, съобщиха от пресцентъра на МВР малко след това. 

Нова телевизия и "24 часа" съобщиха, че заради сигнала за Терминал 2 служителите на реда проверяват багажи, а пътниците се евакуират. 
Потърпевши разказаха, че е настанала паника, когато било съобщено за евакуацията и всички били изведени за 10 минути, след което ги извозили с автобуси и трябвало да се скрият под навеси заради дъжда. 

За около час летището беше затворено и полети не се извършваха. Достъпът на автомобили и автобуси също беше спрян. Имаше задръстване от коли, както и десетки автомобили на полицията, линейки и пожарни, предаде bTV. 

Нищо съмнително не е открито на летище София, уточниха от МВР малко преди 21 часа. Бяха извършени всички рутинни действия по процедура. Проверката е приключила, възстановена е работата на летището. Не е нарушен графикът на полетите, които се изпълняват по разписание, подчертаха от ведомството. 

Оттам съобщиха, че е установен подателят на обаждането. БНТ съобщи, че по неофициална информация се е обадил мъж с психични отклонения. Тепърва ще се изяснява какви са причините да се обади и да заплаши с бомба.

Само преди дни беше задържан общ работник на летището, който също отправи заплаха за взривно устройство, което коства няколко часа проблеми за пътниците и властите. След като беше задържан в нетрезво състояние в букмейкърси клуб, се оказа, че той е бил пиян и когато се е обадил.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини