Атака пропускат дебатите по вота, влизат за гласуването


Депутатите от „Атака" ще се върнат в парламента, за да гласуват против на седмия вот срещу кабинета "СТанишев", въпреки че принципно не одобряват хода на опозицията за внасяне на поредния вот.

„Ние имаме ясна позиция - против това правителството - и ще гласуваме против него", беше категоричен лидерът на „Атака" Волен Сидеров в студиото на БиТиВи.

Той обясни, че решението да се върнат в парламентарна зала е било задълбочено обсъдено, и е взето само, за да се предотвратят спекулации, че „Атака" помага на тройната коалиция.

Атака" напуснаха парламента на 15 януари тази година.

Припомняме, дебатите по седмия вот на недоверие ще се състоят днес, а гласуването ще бъде утре. Мотивите за него са провокирани от пълния провал на правителството в трите ключови области, заявени при неговото формиране.

Волен Сидеров обясни, че като цяло не одобрява вота в момента. Като първо основание той посочи, че самият вот „не е професионално написан, мотивите му не са изпипани." Освен това към някои от тезите „Атака" има и по-специално отношение, както към тази за НАТО.

Като по-важно обаче Сидеров изтъкна несъгласието със стратегията на вота на недоверие. Според него три месеца преди изборите един вот на недоверие не може да постигне никаква цел и реално е безсмислен.

На първо място, защото „всички знаем, че той няма да мине, само ще сплоти мнозинството", допълни лидерът на „Атака" и посочи, че когато се прави един вот се търси стратегията за падане на правителството, а тук тази стратегия не личи.

От друга страна Волен Сидеров изтъкна, че дори и правителството на падне в момента, алтернативите са второ правителство на БСП и след това служебен кабинет.

„Кое е по-малкото зло - Станишев или Първанов да ни подготвят изборите?, попита Волен Сидеров.

Ако наистина искахме да сваляме кабинета, това е трябваше да стане още 2006 година. Тогава трябваше да се приеме моето предложение за единен блок при изборите за президент и с единна фигура да съборим президента Първанов, припомни идеята си Волен Сидеров.






Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини