Нови взривове край Челопечене хвърлиха граждани в паника

Жителите в района на община Кремиковци преживяха нов ужас след като късно снощи са били чути нови гърмежи в района на взривеното на 3 юли 2008 г. военно поделение край Челопечене.
Гражданите са алармирали мигновено гражданска защита. Повечето от жителите, намиращи се в близост до района на взривовете си припомниха кошмара от миналата година, когато множество сгради бяха полуразрушени от взривната вълна, а пострадалите семейства се възстановяват и до днес.
Информацията за гърмежите е постъпила в Гражданска защита към 21:20 часа вчера.
На мястото на инцидента са изпратени спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности" към Териториалната дирекция на МИС - София, полицейски екипи от 5 РПУ и Военна полиция, които са направили проверка на района на поделението, охраната и караула.
По тяхна информация всичко е нормално. Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности" към Териториалната дирекция на МИС - София е извършила контролно замерване на въздуха и е установила, че няма наличие на вредни газове в района.
Припомняме, че до този момент не е установен виновник или виновници за взривяването на поделението с боеприпаси край Челопечене на 3 юли 2008 г. Там периодично има контролирани от военните взривове.
Actualno.com припомня, че на 3 юли софиянци изживяха истински шок, сравним с бомбардировки от война, след като бяха събудени в 6,28 часа сутринта от нечувана канонада.
Жителите от Челопечене и Чепинци пострадаха най-много, а много жители в североизточните квартали на София останаха без прозорци.
За щастие избухването на над 200 тона боеприпаси мина без човешки жертви. Държавните институции начело с военното министерство мълчаха около час и половина преди да разкрият истината за неочакваната заря.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини