Днес погребват убитите Еди и Иво

Двете момченца - Еди и Иво, които бяха убити по особено жесток начин от техния баща Манчо Панюков в село Осиково, ще бъдат погребани днес.

Кметът на община Гърмен Ахмед Башев каза, че погребението на 5-годишния Иво и 8-годишния Еди е насрочено за 13.30 часа в селото, където се разигра кървавата драма. Днешният ден е обявен за траурен в общината.
Кметът разпореди на кметовете на населени места да забранят всякакви публични и увеселителни мероприятия. Във всички джамии в Гоцеделчевско ще бъде отслужен и молебен за петимата пострадали при пожара, който бе предизвикан от Манчо Панюков.
Преди да убие синовете си, 30-годишният мъж изля две туби бензин и запали къщата, в която е живял с двете деца и жена си. При пожара пострадаха петима души, като най-критично е състоянието на съпругата му Биляна Панюкова. Тя е с 85% изгаряния в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов".
"Аз го извърших" бяха първите думи на задържания Панюков, съобщи началникът на гоцеделчевската полиция минути след довеждането на убиеца от Осиково в полицията. Убиецът бе намерен в плевня в родното си село Скребатно.
Освен за убийство по особено жесток и мъчителен начин, той ще носи наказателна отговорност и за палеж, заявиха от прокуратурата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини