Бойко Борисов: Лош BG материал. Преглед на националния печат

„Дума": Можем и без посредници в газовия бизнес
Можем и без посредници в търговията с газ между Русия и България, заяви президентът на Руската федерация Дмитрий Медведев след вчерашната си среща с българския държавен глава Георги Първанов в Кремъл. По време на официалната пресконференция на двамата лидери след разговорите между българската и руската делегация стана ясно, че Русия не се нуждае от посредници между "Газпром" и "Булгаргаз". Медведев обаче коментира, че "историята" на всеки един посредник е различна за всяка страна и трябва да се пристъпи внимателно към разглеждането на този въпрос. Въпреки това на "Булгаргаз" и "Газпром" ще бъдат дадени указания да започнат преговори за премахването на посредническите фирми. Основна такава фирма в България е "Овъргаз".
„24 Часа": Б.Б. с взривоопасна формула за материала у нас
Човешкият материал, с който разполага България според Бойко Борисов - "1 милион цигани, 700-800 хиляди турци, 2,5 милиона пенсионери", взриви вчера партии и интернет форуми. Така кметът обясни пред емигрантите в българската църква в Чикаго "Св. Иван Рилски" защо е в Америка при тях.
Късно следобед ГЕРБ пусна звуков запис на лидера си: Идеята ми да съм тук е да може ваши деца да се върнат обратно. То няма как в България да останат... Ами това е основата на населението в момента - един милион цигани, 700 - 800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ.
„Труд": Прокуратурата по телевизията: Златко, излез от гората!
Златко, излез от гората! Призовавам го публично да приключи туристическите си обиколки в планината и да заповяда при нас.
С тези думи от ефира на БНТ софийският градски прокурор Николай Кокинов се обърна вчера към издирвания под дърво и камък Златомир Иванов-Баретата. Призивът бе отправен, след като стана ясно, че най-вероятно соченият от Центъра за изследване на демокрацията за наркобос е на излет в планина.
Иванов е в неизвестност от сряда сутринта. Тогава спецполицаи щурмуваха къщата му в "Драгалевци", за да го задържат. Цял ден прокурори го очакваха да се яви на разпит, но си останаха само с надеждите. Баретата и аверите му Антон Савов-Мамата, Мартин Станков-Рашо и Ивайло Борисов-Торино са търсени, за да бъдат обвинени за участие в организирана престъпна група за наркотрафик и убийства.
„Новинар": Увеличиха с 10 процента пенсиите за стаж и възраст
Пенсиите за осигурителен стаж и възраст ще бъдат увеличени с 10 процента от 1 април тази година. Увеличението се гарантира от промяната на формулата за изчисление на пенсиите, в която занапред тежестта на всяка година осигурителен стаж ще се зачита за 1.1 пункт, вместо сегашния 1. Тези промени в наредбата за определяне на пенсиите бяха одобрени от правителството вчера и се налагат, тъй като решението за изменение на формулата вече е факт в кодекса за социално осигуряване.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини