Търсят Златко Баретата, обвиняват го за наркобос

Софийската градска прокуратура води операция за задържането на сочения за наркобос Златомир Иванов, популярен като Златко Баретата.
Тази сутрин Баретата не е бил открит от групата за арести в къщата, в която е посочил, че живее - в квартал Драгалевци. Според справка на прокуратурата с Гранична полиция, той не е напускал България. Има обаче неофициална информация, че той е излязъл зад граница.
Претърсено е както жилището на Златомир Иванов, така и домовете на други лица, свързани с него, които също издирваме, съобщи пред БГНЕС градският прокурор на София Николай Кокинов. Става дума за бодигарда му - Антон Савов, известен като Тони Мамата, както и още едно познато лице от подземния свят - Рашо, съобщи bTV. По информация на Дарик Мамата, който вече не бил охранител на Баретата, е бил на разпит в прокуратурата.
Обвинението, което се очаква да бъде повдигнато на Иванов, е възможно най-сериозното – за организиране и ръководене на престъпна група, която извършва престъпления, свързани с разпространение, търговия и доставка на наркотици.
"Няма да коментирам тази операция, да, има такава и тя ще бъде коментирана, когато приключи", това заяви единствено главният прокурор на България Борис Велчев пред журналисти.
Само преди дни Баретата заяви, че му готвят арест, тъй като срещу него е бил пуснат компромат в прокуратурата от друга известна личност от криминалния контингент - Димитър Вучев-Демби. Ден по-късно самият Демби заяви в интервю, че Иванов е поръчител на няколко убийства.
През лятото на миналата година Златко Баретата беше отведен за разговор в ДАНС, но въпреки очакванията да бъде задържан, той беше пуснат след няколко часа.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини