Селскостопанска постройка изгоря във Върбина, още два пожара в сухи тереви гасиха огнеборците

На 21.03.2017 г. в 11:50 ч. в с. Върбина, общ. Мадан е възникнал пожар в селскостопанска постройка и сухи треви на площ 6000 кв.м., собственост на 59-годишен мъж, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР-Смолян. Предполагаемата  причина е небрежност при боравене с открит огън. При пожара са унищожени фургон и паянтови постройки, 1 тон фураж, 6 декара лесонепригодни площи. Спасени са 10 декара смесена гора. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Мадан.
Още два пожара в сухи треви гасиха огнеборците вчера. Сигналът за единия е подаден около 10:45 ч. На телефон 112 е получено съобщение за пожар без преки материални загуби в сухи треви в местността “Сениците“, землище на с. Баните, собственост на 58-годишен мъж. Предполагаема причина за пожара отново е небрежност при боравене с открит огън. Спасена е близката иглолистна гора. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Баните.
Около 16:20 ч. същия ден на РЦ 112 е получено съобщение за пожар без преки материални загуби в сухи треви в местността “Чуката“, землище на с. Диманово, общ. Неделино, собственост на ТП ДГС - Златоград. Огънят е пламнал пак заради човешка небрежност. Спасени са иглолистна и широколистна гора. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Неделино.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини