Хиляди протестираха в Лондон срещу предстоящото посещение на Тръмп

Хиляди хора излязоха на протест по улиците на Лондон. Те поискаха от премиера Тереза Мей да се дистанцира от "особените отношения" с новия американски президент Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Демонстрантите призоваха премиера да оттегли поканата си към Тръмп за официална визита във Великобритания през тази година. Те определиха като расистки указа на американския президент, забраняващ на гражданите на 7 ислямски страни да влизат в САЩ.

Протестът беше организиран от коалицията "Stop the War" и общественото движения "Stand Up to Racism", и мюсюлманската организация "Muslim Association of Britain". Шествието премина от американското посолство до резиденцията на премиера на "Даунинг стрийт".

Междувременно петицията, призоваваща британската кралица Елизабет да не допусне официално посещение на Тръмп, събра над милион и 800 хиляди подписа.

От канцеларията на Тереза Мей обаче отхвърлиха тезата, че кралицата може да бъде поставена в неудобно положение заради визитата на Тръмп, и потвърдиха ,че тя ще се състои. Все пак въпросът ще бъде обсъден от парламента на 20 февруари.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини