Плевнелиев насрочи консултациите с парламентарните групи

Президентът Росен Плевнелиев започва консултации с парламентарните групи в 43-то Народно събрание след гласуваната оставка на правителството с министър-председател Бойко Борисов. Това съобщават от "Дондуков 2".

От прессекретариата на Плевнелиев уточняват, че консултациите се свикват съгласно конституционните правомощия на държавния глава по чл. 99, ал. 1.

Първата консултация Росен Плевнелиев ще проведе с представители на парламентарната група на ПП ГЕРБ. Те са насрочени за 9.30 часа на "Дондуков 2".

След като кръгът от консултации с парламентарно представените партии в 43-ото Народно събрание приключи, Росен Плевнелиев ще пристъпи към следващата конституционна процедура. Тя е връчване на проучвателни мандати. Първият мандат се връчва на най-голямата по численост парламентарна група, вторият - на втората по численост, а третият по избор на държавния глава.

Припомняме, че още в нощта на изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще върне връчения му от президента мандат за съставяне на нов кабинет. БСП също са категорични, че няма да съставят правителство.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини