Заплахата на Тръмп за мюсюлманите ”изчезна” за кратко

За кратко от сайта на Тръмп изчезна полемичното му предложение за забрана на достъпа на мюсюлмани до САЩ. В същото време протестите срещу него продължават.

Предложението за забрана за влизане на мюсюлмани на територията на САЩ - едно от най-критикуваните предизборни предложения на Доналд Тръмп, избран за президент на САЩ във вторник, за кратко изчезна от интернет сайта му. Това породи спекулации и тълкувания. Оказа се, че това изчезване е станало по техническа причина и след няколко часа то отново се появи на сайта на Тръмп, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Идеята беше предложена от републиканския милиардер през декември миналата година. Тогава той призова за пълна забрана на влизането на мюсюлмани в САЩ.

Предложението се съдържаше в документ, озаглавен "Изявление на Тръмп за превенция на мюсюлманската имиграция". В него милиардерът говореше за ужасяващи атаки от страна на хора, вярващи само в джихада и не зачитащи изобщо човешкия живот. В същия документ Тръмп споменаваше и за омразата на множество мюсюлмани към американците.

Тази позиция остана на сайта на Тръмп, но по време на предизборната кампания през настоящата година той вече не я спомена.

Хиляди хора, сред които и много студенти отново протестираха в редица американски градове срещу избирането на Доналд Тръмп за президент, предадоха световните агенции.

Около 300 души организираха протест в Балтимор, скандирайки лозунга: "Това не е моят президент!" и развявайки: плакати, на които пишеше: "Аз не съм избирал омразата да оглави президентския пост".

Демонстрации имаше в Чикаго, Денвър и Далас.
В Сан Франциско в протест участваха 1000 младежи, основно колежани. Те преминаха през финансовия квартал на града и блокираха движението.
"Доналд Тръмп е расист. Той напада имигрантите и мюсюлманите", казва Памела Кампос една от участничките в протеста.

В Лос Анджелис стотици студенти прекосиха в протестно шествие кампуса на Калифорнийския университет, носейки плакати, на които пишеше: "Любовта ще сломи омразата" и "Откажете се от Тръмп".

В Ню Йорк около 200 протестиращи срещу Тръмп се събраха на Вашингтон скуеър.
Демонстрации имаше в много други градове на САЩ.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини