Миков уволни полицейски шеф, избягал от убийство

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков уволни скандалният началник на Районното полицейско управление в Приморско Красимир Димов за уронване престижа на службата. Има категорични доказателства, че той е присъствал на хладнокръвното убийство на 23-годишния Тодор Стоев в бистро "Бохеми" в Бургас на 5 август тази година. Димов дори не е направил опит да задържи приятеля си - Евгени Ганев, който с един куршум убил младежа. Вместо да предприеме действия за задържане на извършителя, да запази местопроизшествието и да уведоми полицейските органи, безучастно е напуснал заведението. По-късно пред медиите Димов разказа, че се запътил към Първо РПУ, за да съобщи за убийството, но по пътя му паднала батерията на телефона. След избухването на скандала шефът на РПУ Приморско влезе в болница с високо кръвно. Там се оказа, че страда от амнезия – нищо не помнел и бил в шок. През август министър Миков отказа да приеме молбата за напускане по собствено желание, подадена от Красимир Димов. Вместо това назначи дисциплинарно производство срещу него и днес му е наложил най-тежкото наказание.
Освен Димов, МВР-шефът уволни още трима свои подчинени.
Първият е стажант от Столичната дирекция на вътрешните работи, който кръшкал от работа. Без уважителни причини той отсъствал половин месец - от 17 септември до 1 октомври.
Уволнен е и полицай от ГКПП-Калотина. Установено е, че на 5 октомври около 2.50 часа при обработка на документите на сръбски гражданин на граничния пункт, влизащ в страната ни с товарен автомобил "Скания", той е поискал и получил подкуп. В хода на проведената служебната проверка в него са открити 230 евро в различни копюри – сума, забранена за носене от гранични полицаи по време на работа.
Най-тежкото дисциплинарно наказание е наложено и на старши полицай от "Охранителна полиция" – Варна. Той катастрофирал пиян с личния си автомобил "Пежо 205" на 28 септември на бул."Цар Освободител" във Варна. Дрегерът е отчел 1.37 промила алкохол в кръвта му, а кръвната проба показала 2.14 промила.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини