Осъдиха на 9 г. затвор баща за изнасилване на дъщеря му

Пловдивският окръжен съд осъди за изнасилване на собствената му дъщеря на 9 години затвор 36-годишният Вихър Райков. Подсъдимият беше признат за виновен, че в продължение на 8 години е правил секс с Василка Д. (17 г.), предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
За времето от 2000 г. до 24.06.2005 г. тя е била малолетна (не навършила 14 г.), а за периода от 24.06.2005 г. до 14.05.2008 г. e била под 18 г. Райков принудил момичето със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай.
Историята започва през 2000 г. в старозагорското село Ягодово, където подсъдимият Райков живеел на семейни начала с пострадалата и нейната майка. Въпреки че нямал брак с майката на Василка, родената по време на съжителството им дъщеря – пострадалата, била негова, което доказва и кръвния тест за бащинство, направен по делото. За пръв път бащата изнасилил дъщеря си, когато тя била на 9 години. По-късно Райков се разделил с майката и заедно с Василка се преместили при родителите му в гр. Перущица. Там в продължение на няколко години системно я изнасилвал, като пред деня я държал заключена в стаята. През 2005 г. пострадалата направила опит за самоубийство, като изпила смес от белина, веро и сапун. Райков я откарал в поликлиниката, обяснявайки, че е изпила сместа по погрешка. На 16 май тази година Василка с помощта на съседка се обадила в РПУ Стамболийски и разказала за изнасилванията. Райков бил задържан.
Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие – с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият призна фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение и затова му е определено наказание под предвидения минимален размер. Подсъдимият е осъден да заплати на пострадалата сумата от 10 000 лв. за претърпените от нея болка и страдание. Наказанието ще се изтърпява при първоначален „строг" режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини