Блокада от протести, властта бяга. Преглед на националния печат – 11 ноември

Блокада от протести, властта избяга, пише "24 часа". Центърът на София остана блокиран над 3 ч вчера от протестиращи. В същото време управляващите, към които бяха отправени исканията им, се оказаха далеч. Икономическият министър Петър Димитров не чу виковете "Оставка" от работниците от Кремиковци, защото летеше за Мексико. Премиерът Сергей Станишев не разбра какво искат хората с увреждания под прозорците му, защото бе в Пловдив. Разрешилият протестите столичен кмет Бойко Борисов се изнесе в Дървеница в дом за стари хора. С лозунги "Не щем помощи, не сме просяци", "Стига цинизъм и гавра с децата ни" и с викове "Спрете апартейда" над 100 души с увреждания се събраха на Втори национален протест пред МС вчера. За 3 ч блокираха движението по столичния бул. "Дондуков" в отсечката между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Мария Луиза", както и по бул."Цар Освободител".
Винена афера събори Друмев, информира "Стандарт". Винена афера се оказа фатална за ексшефа на фонд "Земеделие" Асен Друмев. Той бе пратен вчера в ареста за 72 часа от прокуратурата. Друмев е обвинен в умишлено източване на 618 441 лева по САПАРД. Парите са по проект за засаждане на лозя, съобщи обвинителят по делото Андрей Андреев. Фирма "Памексвин" е трябвало да вложи субсидията във винарската изба в пазарджишкото село Памидово. Злоупотребите са извършени в периода 2004-2007 г.
Друмев е подписал изплащането на средствата, въпреки че е знаел, че лозя няма, твърдят от прокуратурата. Собственик на "Памексвин" е Стоян Димитров.
Преди това той успял да вземе още 820 бона по САПАРД с друга своя фирма.
Бойко Борисов пита пенсионерки: Харесвате ли мъже с мускули, пише "Труд". "Харесвате ли мъже с мускули?" Това попита вчера кметът на София Бойко Борисов гримирани и нагласени пенсионерки на откриването на ремонтирания дом за стари хора в столичния кв. "Дървеница".
Причина за странната анкета, която Борисов проведе с дамите, беше плакатът, издигнат на срещата на млади социалисти в Пловдив в неделя. На него кметът вдига щанги с книги вместо тежести на фона на сметище, а над главата му пише "Интелектът срещу мускулите".
"Не искам повече да падам на нивото на Станишев. Дал съм си дума никога повече да не говоря за този човек, който доведе мутрите в България, вътрешният му министър работи с тях, а банкерът на мутрите е във висшия му партиен съвет", коментира неформалният лидер на ГЕРБ. Пенсионерките си признаха: Мускулите са неизменна част от красотата на един мъж и без тях не може.
Киселина в лицето на бизнес дама, съобава "Новинар". 33-годишна жена беше залята с киселина по лицето и тялото на столичния бул. "България" вчера, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал към 14.30 ч. По непотвърдена информация името на жената е Петя Минкова. Тя е управител на мебелна фирма. От полицията съобщават, че вероятна причина за нападението е грабеж, тъй като нападателите са взели чантата на жертвата. Пострадалата е постъпила в противошокова зала на „Пирогов" с 15% изгаряния на лицето, гърдите, шията и дланите. При първоначалния преглед в болницата е установено, че изгарянето е от трета степен. Според лекарите са засегнати само клепачите, а очите не са наранени.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини