Сергей Станишев: ГЕРБ вреди на България, Петков: Усама плаща за книга срещу мен

Всички срещу ГЕРБ


"Дума":

Румен Петков: Корупцията ще срине ГЕРБ

ГЕРБ градят корупционни схеми и практики и това ще ги срине до предстоящите през следващата година избори, заяви вчера в Плевен бившият министър на вътрешните работи Румен Петков. Петков коментира, че програмата на партията на столичния кмет Бойко Борисов предвиждала да се възстанови политизирането на МО, МВР и МВнР. Реализирането на тези замисли би довело до създаване на ненужно напрежение в тези звена, коментира още Петков.
Междувременно в Пловдив премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев заяви, че неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов губи всякакъв баланс в думите си. Станишев упрекна представителите на ГЕРБ, че атакуват България в Европа и даде за пример подписката за "уволнението на кабинета". Нямам нищо напротив да имате такава, но тя беше упорочена с фалшиви подписи, припомни той. Премиеърът бе в града под тепетата, за да открие нова сграда на Трето полицейско управление. По-късно Станишев взе участие в работата на националната среща на младите от БСП.


"Монитор":

Сергей Станишев: ГЕРБ вреди на България


Представителите на ГЕРБ атакуват България в Европа. При това го правят по не най-почтения начин. Това заяви премиерът Сергей Станишев при посещението си в Пловдив.
Като доказателство той изтъкна подписката за уволнение на правителството, която беше инициирана от партията на Борисов. "Няма нищо лошо да има подписка, но тя беше опорочена дълбоко с фалшифициране на подписите на българските граждани", категоричен бе премиерът. Според него този подход е достатъчно красноречив и показва отношението на опозицията. Станишев изтъкна още, че ГЕРБ е единствената българска формация, осъдена за купуване на гласове. Той окачестви като опасен прецедент думите на неформалния лидер Бойко Борисов по отношение на възродителния процес. "Неслучайно и президентът каза, че ГЕРБ се атакизира. Все повече залагат на лъжата и това го казвам съвсем отговорно", заяви Станишев. Думите на премиера бяха подкрепени и от бившия министър на вътрешните работи Румен Петков, който заяви, че в ГЕРБ градят корупционни схеми и това ще ги срине до предстоящите избори.
Междувременно лявото крило в БСП порица червената партия и поиска цялостна промяна във водената от нея политика.



Сотиров даде заявка за лидер на СДС


"Монитор":

Иван Сотиров поиска лидерското място в СДС


Депутатът от СДС Иван Сотиров официално се кандидатира за лидер на партията. Като основен мотив за решението си той посочи връщането на доверието в СДС.
По време на Националния съвет във вторник сините ще приемат процедура за избор на нов лидер, а гласуването ще се проведе на 14 декември. "Надявам се да върна партията на политическия терен. Определени лидери не поеха отговорност за загубата на доверието, затова трябва да превърнем обезверяването в надежда", каза Сотиров. Според синия депутат най-късно до март СДС трябва да реши дали ще се яви на изборите в коалиция или самостоятелно. "Имаме опит в коалициите, но те не трябва да се правят в последния момент, самоцелно и конюнктурно. Това е много опасно", обясни Сотиров. Като потенциални партньори той посочи партиите, отделили се от СДС.

"Труд":

Иван Сотиров обеща позитивна кампания в СДС


"Кандидатирам се за лидер на СДС, за да върна доверието в партията и да я консолидирам." Това каза вчера синият депутат Иван Сотиров, който обяви официално кандидатурата си за лидерския пост в партията.
"СДС има най-добрата програма, но следващият лидер трябва да може да говори и с водопроводчика Иван и да се разберат. А и лидерът Иван трябва да се научи да изслушва водопроводчика", обяви Сотиров. Той се обяви за позитивна лидерска кампания и не си позволи персонални нападки.
"Иван Сотиров е човек, който е отдаден на каузата и за когото няма никакви съмнения за корупция", коментира лидерът на СДС Пламен Юруков. Снощи и Мартин Димитров обяви, че ще се кандидатира за поста.



Предизборни коалиции


"Стандарт":

Царят преговаря с Командира


Тайни преговори за предизборна коалиция води царят с Командира. Двамата дори имали среща на четири очи. Това разкриха за "Стандарт" източници от жълтата партия. След като Симеон неуспешно се предложи на Доган и Бойко за изборите, опря до нас, възмущаваха се вчера хората на Иван Костов. Според тях Командира коткал в момента жълтите, но накрая и той щял да пореже Сакскобургготски. "Неприлични предложения" за общи действия валят вдясно от месец. Иван Костов получил оферта за изборите и от жълтите отцепници от БНД. Царските люспи му предложили предизборна коалиция, но поставили условие лидер да не е Командира. Щом чул офертата, Костов отказал. Той от своя страна пък предложил съюз на Александър Праматарски.



Наркотик по пощата


"Монитор":

Честитка с кока за Коледа

Пееща коледна картичка с хашиш или любовно писмо с дъх на кокаин. Това са най-новите начини за прекарване на малки количества дрога, разкриха пред "Монитор" разследващи от митниците. За последните 2-3 години се отчита драстично увеличение на трафика на наркотици с пощенски пратки. През декември се очаква бум на "напудрените" честитки, защото те ще се смесят с милионите поздравителни картички за Коледа.
От отдела за борба с наркотрафика към агенция "Митници" признаха, че ще има "жега", но са готови да отвърнат на предизвикателството. За това се взимат и специални мерки в момента. Получателите на подобни пратки в повечето случаи са т. нар. шанаджии. Това са двама-трима приятели, които не са част от дилърските мрежи на монополистите. Те не се отчитат на никого и работят за себе си. Полученото количество го "раздвижват" из квартала. Стоката им се пласира бързо, защото е с по-висока честота и е значително по-евтина от "мешилката" на пазара.



Бен Ладен финансирал книгата на Юрген Рот срещу Румен Петков



"Стандарт":

Петков: Усама плаща за книга срещу мен


Терорист №1 в света имал пъклен план за Румен Петков. В него бил замесен и немският журналист Юрген Рот, който издаде книга "Новите български демони", стана ясно вчера.
"На мен някой ми каза, че тази книга я е финансирал Бин Ладен. И аз питам, защо този перач на пари бива издаден в България. Ще го съдя, за да кажем на българските граждани, че лъжата няма място сред нас", коментира в Плевен Румен Петков. Бившият МВР шеф се закани да съди чужденеца до откат. "Не заради друго, а защото лъжецът, клеветникът, мошеникът, безгръбначният трябва да бъде удрян през устата. И през пръстите и през всички части на тялото", нареждаше Петков. "Новите български демони" предстои да бъде представена у нас. По думите на бившия вътрешен министър съдържанието в книгата е "някой ми каза, другият ми рече".



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини